https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/maj/skilsmisseprim.jpg
Selvudvikling

Skilsmisse: Har Statsforvaltningen gjort det sværere for dig?

13. maj 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Sådan er der nemlig en del, der har det. Ny, gratis e-bog skal gøre livet efter skilsmissen lidt nemmere og klæde forældrene på til den verden, der venter, når man ikke længere er sammen.

Det er hårdt nok 'bare' at være gået fra hinanden. Når endnu flere problemer så banker på i en ekstra sårbar periode, kan det være næsten ubærligt. Og for en hel del skilsmissefamilier gør Statsforvaltningen åbenbart ikke ligefrem livet nemmere. Deres lange ventetider skaber konflikter mellem de involvererede, men det vil ny e-bog nu rette op på.

Vil du læse mere om børn og skilsmisse?

Vi anbefaler, at du også læser e-bogen "Børn og Skilsmisse", som supplerer ovenstående e-bog, da formålet er at hjælpe mor, far og børn med at komme godt videre som ny famlie, når beslutningen om skilsmisse er taget.

www.skilsmisse-guide.dk

Statsforvaltningen spænder ben
'Børn, forældre og Statsforvaltningen' er skrevet af jurist og forfatter Tanja Graabæk, og bogen er der tilsyneladende god brug for."

"Forældrene vil opleve at blive overladt meget til sig selv i flere måneder på grund af lange sagsbehandlingstider ved Statsforvaltningen, og bliver de samtidig ikke klædt på til den verden, de møder hos Statsforvaltningen, så går det galt".

Skilsmisse: De fleste har konflikter
Der er de skilsmisseramte enige i. I hvert fald viser undersøgelse med 800 brugere af singleforældre-netværket singleplus.dk, at otte ud af ti mener, at den lange ventetid bare øger risikoen for konflikter, når den svære beslutning er taget. Hele 92% af de involverede i skilsmissen oplever konflikter i forbindelse med samlivsophøret.

"Det tager gerne lidt tid, før forældrene når til den erkendelse, at de har behov for Statsforvaltningens hjælp. Når det sker, så skal der ikke ret lange sagsbehandlingstider til, før deres konflikt eskalerer. De overlades jo til sig selv i et system, som skævvrider deres indbyrdes magtforhold," fortæller forfatteren til bogen.

Børn, forælder og Statsforvaltningen
Og Graabæk ved, hvad hun skriver om. Hun er nemlig selv tidligere ansat i Statsforvaltningen og kender til de mange måder, forældre kan løbe panden mod en mur i et skilsmisseforløb. Formålet med e-bogen "Børn, forældre og Statsforvaltningen" er derfor at hjælpe forældrene bedst muligt videre i en sårbar periode - dels for deres egen, men særligt for barnets skyld - samt at give dem en forståelse for Statsforvaltningens spilleregler.

Og du kan såmænd downloade den - kvit og frit - lige her

Læs også