kurver
Selvudvikling

Dorthe Kandi: Elsker du din krop?

11. april 2016
af Dorthe Kandi
Det nye Q, der netop er kommet på gaden, er det første, hvor jeg for alvor har haft en finger med i spillet. Og jeg er simpelthen så glad og stolt.

At få lov til at være med til at lave et blad målrettet til kvinder, som de er flest – med kurver, passioner og forskelligheder sammen med den skønneste redaktion. Ja, det er en drøm, der går i opfyldelse.

Da jeg blev fotograferet til min første leder, var det en virkelig sjov dag, hvor jeg med fornøjelse prøvede at stritte lidt ekstra med bagen og skyde brysterne frem.

Læs også: Q's ultimative guide til +size-shopping

Og jeg kan uden at blinke sige, at det gør jeg faktisk hver dag. Jeg er glad for den, jeg er. Så mit svar på spørgsmålet i rubrikken er ja! Ja, jeg elsker min krop.

https://imgix.femina.dk/dorthe_kandi_1.jpg

Men det har jeg ikke altid gjort, jeg har brugt år på at hade mine tykke lår. Jeg har pakket kroppen ind i stort tøj – også da jeg vejede mindre, end jeg gør nu. Jeg har prøvet at spise mindre og træne mere. Vendepunktet kom efter jeg fik børn. Jeg blev langsomt mere fokuseret på, hvad min krop kunne og de fortrin som den har. Mine bryster, min talje, mine øjne. Jeg vil absolut gerne være sund og rask, og det er langt vigtigere end hvilken størrelse tøj, jeg bruger. Og for mig er sundhed mange ting og den kommer i mange størrelser.

Som Nina Qittoora siger i et interview i Q her i april: "Vi skal alle finde vores version af sundhed”

Læs også: Kropsaktivist Maria Bruus: F*ck idealerne - der skal være plads til alle slags kroppe

Der findes ikke kun én rigtig vej, men mange veje. Og der findes ikke kun én rigtig kropsstørrelse og form, men mange. Og jo flere forskellige kroppe, former og ikke mindst personligheder vi møder jo bedre. At du i Q – blandt andet – kan se kvinder i andre former end sædvanlig ’modelstørrelse’ er et særdeles godt skridt på vejen, synes vi selv. For vi ved her på Q, at man sagtens kan se godt ud på mange forskellige måder og jo større bevidsthed om det vi har jo bedre er det ikke mindst for vores døtre, som i dag stopfodres med ’perfekte’ kroppe på de sociale medier.

Som Nina også siger: "Jeg viser ikke min krop fordi man skal have en mening om den, men for at vise, at sådan kan man også se ud”.

Håber du har fået lyst til at læse meget mere i Q, hvor du også finder vores store +size shopping-guide, skønhedstips og meget mere. Du kan købe magasinet online via vores app HER!

Du kan prøve et abonnement i tre måneder for kun 99,- for at se, om det er noget for dig

https://imgix.femina.dk/abbo_til_web_-_2016_-_oplaeg4.jpg

Kærlig hilsen

Dorthe Kandi, chefredaktør

Læs også