Klummeskribent Ditte Vallø
Selvudvikling

Ditte Vallø: Sådan gør du kur til dine kurver

1. maj 2017
af Ditte Vallø
Nu hvor temperaturen stiger, bliver tøjet mindre og områder med bar hud større. Det er nu, de fleste kvinder har det sværest med deres krop.

I sommermånederne kæmper mange kvinder med kropsaccepten, fordi det afslørende sommertøj gør det svært at gemme sig. Faktisk kæmper nogle i flere uger for at blive sommerklar. Damebladene vælter sig i guides til, hvordan du får den rigtige bikinikrop eller bliver bikiniklar.

Jeg kan afsløre, at det er uendeligt nemt: Du tager nemlig bare en bikini, putter den på din krop – nu har du en bikinikrop!

Tiden, hvor stranden og bademoden kun var forbeholdt de slanke kvinder, er forbi. Idéen om, at du skal se ud på en bestemt måde for at have ”ret” til at vise din krop, er ovre. I dag indtager de kurvede kvinder siderne i Sports Illustrated’s badetøjsnummer og endda forsiden af magasiner som Vogue. Topmodellen Ashley Graham er en størrelse 44/46. Så du kan lige så godt begynde at betragte dine kurver som et af tidens hotteste accessories.

Hvis det kniber, er her et par gode råd til, hvordan du får en ferieflirt med din figur.

1. Følg smukke, kurvede kvinder på Instagram

F.eks. Ashley Graham, Tara Lynn, Tess Holliday og blogger Gabi Gregg. Ved at se på smukke kurvede kvinder bliver det nemme-re at kunne se det smukke i dig selv.

2. Bliv inspireret af hashtag-kampagner

Kampagner som #fatkini #nowrongwaytobeawoman #nobodyshame og #celebratemysize, hvor almindelige kvinder deler bille-der af sig selv og deres krop. Her kan du se kvinder med uretoucherede og helt vidt forskellige kroppe. Så du kan se, at du er helt normal, og at der er tusindvis af kvinder derude med kroppe som din.

3. Fremhæv dine fortrin

I stedet for at have opmærksomheden på de områder, du gerne vil gemme, så fokusér i stedet på de områder, du gerne vil fremhæ-ve. Det giver et positivt fokus frem for et negativt.

4. Find nye fordele ved din krop

Øv dig i at fremhæve forskellige dele af din krop (som ben, bagdel, bryster, ryg, arme osv.), så du lærer at elske mere og mere af din krop. Og opdager, hvor mange fordele din figur i virkeligheden har.

5. Køb en velsiddende bikini eller badedragt

Få hjælp i en lingeributik, så du får den bedste pasform og rigtige størrelse. Køb eventuelt en lækker kaftan, sarong eller cover-up, til når du bevæger dig rundt, hvis det føles for bart i badetøj.

6. Glem, hvad andre tænker

Det er dit liv, din krop. Vi er så bange for, hvad andre tænker om os og vores krop, men helt ærligt: Hvad er vigtigst? Dit eget vel-befindende eller andre menneskers tanker? Du kan jo alligevel ikke høre andres tanker eller gøre noget ved dem, så giv slip! Lad nu dig selv og dit velbefindende komme i første række. Du har kun det her ene liv, så lev det, det er jo bare en krop, og du er så meget andet end bare dit udseende.

7. Gør det, der gør dig glad

Spring i havet, nyd solen på din hud, dyrk motion, du kan lide, hav god sex, spis en is, grin. Gør alt, der giver dig kropsligt velbe-hag, og værdsæt, at du har en krop, der kan alt dette.

8. Nyd, når du har en god kropsdag

Giv dig selv lov til at være selvfed de dage, hvor spejl­et er din ven. Tjek din egen bagdel ud i genspejlet i butiksruder, og sig til dig selv, at du er pisselækker. Når du har sådan en dag, så prøv at lægge mærke til, hvordan andre mennesker reagerer på din krop og selvtillid.

9. Flirt

Når du finder dig selv attraktiv, er det meget nemmere at tro på, at andre også gør det. Smil og flirt med alle, du har lyst til. Udnyt, at varmen gør det tilladt at vise lidt mere af dine kurver, giv et lille kig til kavalergangen, eller vis lidt ben, og bemærk den positive opmærksomhed.

10. Giv komplimenter fra hjertet

I stedet for at gå rundt og misunde andre kvinders kroppe, så komplimentér dem. Fortæl dem, hvad du misunder dem. Ikke noget med samtidig at nedgøre dig selv. Glæd dig over glæden, det bringer. Hvis vi kvinder var bedre til at rose hinanden, ville vi alle have det bedre. Men hvordan skal det at komplimentere gøre mig gladere for mig selv, tænker du måske. Når du sender god ener-gi ud, skaber du god stemning omkring dig. Det fungerer som ringe i vandet, og når du har åbnet op for, at det er o.k. at sige noget pænt om sig selv og andre, vil du opdage, at du pludselig selv får flere komplimenter, fordi din udstråling har ændret sig. Så ”spread the love” – god sommer!

Om Ditte Vallø:

Vil du læse mere?

Kunne du lide denne klumme? Så er det lige nu, du kan få fingrene i magasinet Q - Kvinder med kurver, som netop er udkommet sammen med ugebladet Søndag. Find det i kiosken lige nu - eller hent magasinet til din tablet her!

Læs også