https://imgix.femina.dk/media/91954bc6da934cd8b17919497633bef2.jpg
Sundhed

Får du for meget sukker?

2. marts 2011
af Julia Schmiegelow,
Foto: All Over Press
Hjemmeside kan hjælpe dig med at finde ud af, om du eller dit barn får for meget sukker.

Hver fjerde af alle voksne og mere end halvdelen af alle børn får mere sukker end godt er. Dermed stiger risikoen for overvægt, fejlernæring og huller i tænderne markant.

På baggrund af det relancerer Fødevarestyrelsen Sukkerspionen.dk, der tager temperaturen på dit daglige sukkerforbrug, og bogstaveligt vurderer, om det er på vej op i det røde felt.

- Slik og søde sager er noget, vi kan hygge os med. Men hvis det er en del af hverdagen, kan det blive for meget. Vi har derfor udviklet sukkerspionen.dk, så både børn og voksne med et par klik får mulighed for at tænke over og eventuelt ændre deres vaner, siger kontorchef i ernæringskontoret Else Molander.

Maks 10 procent sukker
Hjemmesiden kan ud fra oplysninger om din vægt, alder og motionsvaner ret præcist fortælle dig, om du skal skære ned på kage til kaffen, colaerne eller andre sukkerige produkter. Eller om du har plads til en sodavand og en håndfuld lakridser i din daglige kost, uden at komme over de officielle anbefalinger om at dagens kost ikke bør indeholde mere end 10 procent sukker.

Læs også" Test dig selv: Hvor sunde er dine kostvaner?

Læs også