https://imgix.femina.dk/media/2a98c8144a8e4430873aba9966304287.jpg
Familieliv

Kun halvdelen af alle børnefamilier sikrer sig med ægteskab

14. marts 2011
af Mette Stepnicka, Magasinet Mor
Foto: All Over Press
At blive gift er en sikker måde at forsikre hinanden, efter at I har fået børn, men der er også andre muligheder.

Med børnenes ankomst rykker papir og kirkeklokker længere ind i parforholdet, men skal I giftes eller blot skrive testamente?

Kun halvdelen af forældre, der lige har sendt sit barn i vuggestuen er gift. For 40 år siden var næsten 70 procent af en forældrene til børn i vuggestuealderen ægteskabeligt viet på den ene eller anden facon, viser tal fra Danmarks Statistik.

Ægteskabet er ikke længere en nødvendighed, men mange par glemmer, at det er nødvendigt at sikre - hvis ikke hinandens kærlighed - så familiens fælles økonomi med officielle papirer, fortæller advokat Ulrik Grønborg.

- Hvis man ikke er gift, er det utrolig vigtigt at få lavet testamente. Især hvis der er børn i forholdet. Alligevel udskyder mange det. De tænker: 'Hvor finder vi en god advokat? Og hvor var det nu, jeg lagde slipset? siger Ulrik Grønborg.

Den barriere har internettet fjernet, for par behøver ikke længere møde personligt op hos advokaten. I kan bestille alle papirerne hjemmefra, når det passer jer.

Ægteskab er en fordel
Selv om et testamente ofte træder i stedet for ægteskabet, så ender det papirløse samliv tit med at blive et papirfyldt samliv. Mellem ægtefolk er der nemlig den fordel, at de ikke skal betale skat af arven efter hinanden, fortæller Ulrik Grønborg, der sammen med sin far, som også er advokat, har stiftet MinAdvokat.dk Begge oplever, at mange efterhånden vælger at købe juridiske papirer over nettet, da det er en både billig og nem løsning.

Han understreger dog, at det til hver en tid er en juridisk fordel at være gift.

- Juridisk set er det bedre at være gift. Man kan lappe på det med papirer og få næsten samme sikkerhed, men det vil aldrig være helt lige så godt. En væsentlig forskel er, at ægtefæller arver skattefrit efter hinanden. For samlevende bliver arven beskattet med minimum 15 procent. Når man bliver gift, får man alle fordelene automatisk, mens samlevende skal udspecificere parforholdets juridiske spilleregler i testamentet.

Kilde: Magasinet Mor - gratismagasinet, som du kan få i Babysam.

Læs også:
Værd at vide om vielsesring og testamente!
Opskriften på et godt ægteskab
Kun halvdelen af alle børnefamilier sikrer sig med ægteskab

Læs også