https://imgix.femina.dk/media/f0d3d6c6a1374b1ebe7239e4c688cdde.jpg
Træning og kost

Video: Femina tester Crossfit

5. marts 2012
af Nina Bendixen
Fotograf: Kristian Foldager
I crossfit handler det om at samle de tre sportsgrene vægtløftning, gymnastik og sprint til én komplet atlet, der kan det hele. Sådan én vil vores journalist Nina Bendixen gerne være, så hun er taget til Butchers Garage i Valby for at teste den nye sportsdille.

Jeg ved ikke, om mine indre organer er på vej ud af kroppen, eller om det er luften, der ikke har plads nok i lungerne, da jeg efter blot én runde á fem redskaber er ved at kollapse. Som en golden retriever, der bliver ved med at hente den pind, man kaster ud i vandet, prøver jeg at løfte, hoppe, kaste og cykle mig igennem runden. Men jeg er en dårlig golden retriever. Pusten taber jeg et sted undervejs, og jeg har ikke fundet den endnu.

Femina tester: Bikram-yoga

Vi har været i gang i fem minutter, og jeg ved, at jeg skal igennem et kvarter. Det føles lidt som om, at halsen snører sig sammen og pulsen sprænger i luften, men jeg bliver ved. For der står en mand og presser mig og tror på, at jeg kan. Så det gør jeg også.

Femina tester: Rollespil

Tredje runde er i gang og kassen, som det er meningen, at jeg skal hoppe op på, bliver langsomt til et bjerg uden for kategori, som jeg går op og ned af suppleret af et sørgeligt hop en gang imellem. Vægtstangen er oftere på jorden end i luften, og på cyklen er det ikke kun benene, men hele kroppen, der er i svingninger for at få de sk**e pedaler rundt!
Færdig! Jeg er helt varm i kroppen og benene ryster under mig. Men jeg har det godt. Rigtig godt! Jeg havde svært ved at finde glæden undervejs, men velværen bagefter er træningen værd. Husk det, når musklerne i dagene efter værker og minder dig om, at du lever!

Femina tester: Næseskylning

Når man træner crossfit, er det uden brug af de store tunge maskiner, man kender fra fitnesscenteret. Derimod bruges andre redskaber, som skal hjælpe til med den naturlige træning. Det fortæller Crossfit instruktør, Henrik Sprechler.
- Vi kan godt lide at bruge kroppen, som den er bygget til. Vi tror ikke på, at man skal isolere musklerne. Hvis man bruger sin krop funktionelt, så er der ingen tvivl om, at man i sidste ende får nogle flere år med god mobilitet i kroppen. Man vænner kroppen til at arbejde, som den skal bruges, siger han.

Se mere på www.butchersgarage.dk

Herunder kan du se Nina kæmpe bravt

Læs også