https://imgix.femina.dk/media/02d50a13f2f649a3a9ce2f3d481e4b82.jpg
Træning og kost

Motion på høje hæle

2. juni 2009
af Motion på høje hæle
Det kræver både god fysik og den rette teknik at gå ubesværet og sikkert på høje hæle. I New York er ”Legworks”, der kombinerer yoga, pilates og dans, blevet et hit for kvinder, der gerne vil gøre byen usikker iført stiletter

- Sving med hofterne. Kom nu, bare giv den gas, og lad håret hænge, råber fitnessinstruktør Melanie Lynn. Vi befinder os i "Sandra Cameron Dance Center" i SoHo på Manhattan, hvor en gruppe kvinder har skiftet deres bløde træningssko ud med høje hæle.

Blanding af pilates, dans og yoga
"Legworks" kombinerer yoga, pilates og dans med praktiske øvelser i at gå i høje hæle. En kunst, de fleste kvinder gerne vil lære. Det var en gruppe dansere fra Broadway, der gav den amerikanske skodesigner Victor Chu inspiration til at sammensætte et særligt træningsprogram målrettet de mange kvinder, der forbinder høje hæle med ømme trædepuder, jagende rygsmerter og en krampagtig gang.
- Jeg fandt ud af, at det ikke handlede om skoenes design, men om, hvor god form man er i. Derfor udviklede jeg sammen med nogle Broadwaydansere og Melanie Lynn, som har en fitness-baggrund, træningsprogrammet "Legworks", fortæller Victor Chu.

God form er alfa omega
Programmet er blevet en stor succes både i træningscentret i New York og i stuer over hele verden - "Legworks" fås nemlig også på dvd.
- Det handler om at komme i god form, siger Melanie Lynn, der guider kvinderne gennem hårde pilates-maveøvelser og masser af træning for benene.
- Træningsprogrammet koncentrerer sig om ben og underkrop. Gode mavemuskler er alfa og omega, hvis man skal have den rette holdning, og det kræver stærke ankler og ben at gå rigtigt i sine høje hæle - og så sætter veltrænede ben jo lige prikken over i'et, siger Melanie Lynn.

Prøv selv

Melanie Lynner også leveringsdygtig i en række øvelser, som man let kan lave, mens man arbejder. Ved at træne små cirkler med sine ankler eller skiftevis bøje og strække fødderne, styrker man de muskler, der sikrer, at man får en sikker gang.
- Mange kvinder har problemer, fordi de har for svage ankler. Det får dem til at vakle fra side til side, når de får høje sko på, siger Melanie Lynn.

Stive stænger og fastlåste hofter
- Hvis man har gode mavemuskler, er det langt lettere at bevare en flot, rank holdning. Derudover skal I løsne op i hofter og knæ, tage nogle ordentlige skridt og sørge for, at hælen er det første, der rammer jorden, forklarer instruktøren.
- Høje hæle er sexede, men kun hvis man kan gå i dem, siger Melanie Lynn og opfordrer endnu en gang til større sving i hofterne og løsere knæ. Victor Chu tager fat i et par af pigerne og giver dem et par råd om, hvor høje deres sko skal være, og hvilken pasform der er bedst.
- Man kan gøre rigtig meget med fitness, men skoen skal selvfølgelig også passe, siger han. Timen er slut, men øvelserne fortsætter ude på gaden, hvor Melanies råd giver genlyd i baghovedet.

Bestil dvd og læs om træningen

Læs også