https://imgix.femina.dk/media/05242f5dbe3a446984d14314fcb587ef.jpg
Træning og kost

Cool kål

16. april 2011
af Christian Bitz
Foto: Colourbox
Kål er en kærlighedserklæring til din krop. Og selv om kål som udgangspunkt måske ikke lige er det, du tænder mest på, så giv det en chance. Kål behøver hverken at lugte eller smage grimt. Tværtimod

Kålfamilien er stor og består bl.a. af rødkål, rosenkål, broccoli, hvidkål, spidskål, savojkål, blomkål og grønkål. Alle disse fantastiske varianter er sprængfyldt med sundhed. De indeholder både C- og K-vitaminer og folinsyre samt en række kræftforebyggende stoffer. Desuden har kål et højt indhold af fibre, hvilket er med til at give dig en god fordøjelse og masser af mæthed - perfekt til at holde den slanke linje.

Her følger mine fineste tricks til, hvordan du kan få mere kål ind i hverdagen.

Broccoli
Bør tilberedes nænsomt og dampes under låg. Prøv en salat med broccolibuketter, appelsinbåde og drænet yoghurt. Broccoli er desuden godt lynristet i små buketter i thai- og wokretter

Hvidkål/spidskål
Spidskål er fantastisk i forsommeren, hvor den er fin og spæd og kan dampes i kvarter med lidt smør og citron som tilbehør. Amerikansk coleslaw med letsaltet hvidkål og gulerods- og selleristave vendt med en let mayonnaise er en klassiker og smager fortræffeligt til grill- og kødretter.

Grønkål
Prøv at blende den til en pesto sammen med ristede mandler, hvidløg, parmesanost, citronsaft og olie. Du kan også lave en god klassisk grønlangkål.

Blomkål
Prøv at riste blomkål i stedet for at koge det. Det giver en mere elegant smag. Blomkålsbuketter ristes 3-4 minutter på en mellemvarm pande i smør med hvidløg. Kan også dampes i mælk, citron og hønsebouillon og blendes til suppe eller blomkålsmos. Eller som min yndlingssalat: Rå buketter i helt tynde skiver med friskhøvlet parmesan, kapers og lidt citronskal.

Rødkål
Smager fantastisk i råkost og salater. Det er dog utrolig vigtigt, det snittes meget fint. Marinér de fine strimler i citronsaft og lidt salt i minimum 10 minutter - og supplér så lige med lidt nødder for at optimere knækfaktoren!

Rosenkål
Hemmeligheden ved rosenkål er, at de ikke må koge! De skal derimod dampes, til de er al dente - og så lige forkæles med lidt smør og citronsaft i få minutter, så smager de himmelsk. Brug dem også i diverse salater.

Relevante links

Sandt eller falsk: 4 myter om din kost

Bliv slank med The Bitz Diet

Læs også