https://imgix.femina.dk/media/de8c8aaceeef4309adb15df3c78b200b.jpg
Træning og kost

Spis dig til en fladere mave

2. januar 2012
af Christian Bitz,
Foto: istockphoto
Buler maven lidt ud? Eller har du svært ved at lyne dine yndlingsjeans? Mange drømmer om en flad(ere) og stram(mere) mave – og nu får du løsningen

Okay. Der er en dårlig nyhed. Der findes ingen hokuspokus- løsninger, der får fedtet fra maven til at forsvinde. Det er (desværre) primært genetisk betinget, hvor fedtet sætter sig - og ryger af igen. MEN til gengæld - og nu kommer den gode nyhed - så kan du ved at tabe dig og følge nedenstående kostråd sætte effektivt ind over for overskydende fedtdepoter. Især dem på maven.

Søvn og træning
Men inden vi tager hul på kostrådene, så er det også vigtigt at være opmærksom på især to ting:
- Sov nok (gerne 8 timer hver nat) og stress mindre. Disse faktorer har stor betydning for din succes med at få maven væk.
- Træn din mave og ryg.

Fire fede flade tips:
1. Spis proteinrigt
Magert kød, fisk, fedtfattige mejeriprodukter (f.eks. skyr) og bælgfrugter er fyldt med proteiner, der mætter og øger din forbrænding, hvilket gør det lettere at tabe sig.

2. Spis flere fisk
Erstat fedt fra dyr og fede mejeriprodukter med fedt fra fisk, nødder og planteolier. De umættede fedtsyrer er sundere for kroppen og har mindre tendens til at sætte sig i maveregionen.

3. Spis færre kornprodukter
Skær ned på mængden af traditionelt tilbehør som brød, ris og pasta. Spis i stedet efter råd 1 og 2 samt masser af grove grøntsager. Og når du spiser kornprodukter, så vælg altid fuldkornsprodukter.

4. Drop sukker og alkohol
De tomme kalorier fra nydelses produkter har desværre en særlig evne til at sætte sig i maveregionen. Så det er om at begrænse indtaget af disse mest muligt.

Læs også: Smid de overflødige kilo på en uge

Læs også