Torsk med ristet rosenkålssalat
Mad

Torsk med ristet rosenkålssalat

20. december 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Hvis du hævder, at du ikke kan lide rosenkål, er det, fordi du aldrig har smagt det stegt i smør med parmesan på toppen! Her får du opskriften på torsk med ristet rosenkålssalat
4 personer
Tid i alt 25 min

Det skal du bruge

  • 800 g torskeloin
  • salt og friskkværnet peber
  • frisk timian
  • smør til stegning

Rosenkålssalat

  • 30 g usaltede pistacienøddekerner
  • 500 g rosenkål
  • 2 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 30 g parmesan

Til servering

  • godt brød

Torsk med ristet rosenkålssalat

  1. Rosenkålssalat: Hak pistacienødderne; rist dem let på en tør pande, og stil dem til side. Skyl rosenkål; skær bunden af, og skær dem i kvarter.
  2. Steg dem i smør på en pande, til de er flot gyldne. Krydr med salt og peber, drys med ristede pistacienødder, og vend rundt. Anret rosenkålssalaten på et fad, og drys med friskhøvlede parmesanflager.
  3. Torsk: Krydr torskeloin godt med salt, peber og timianblade. Steg torskeloin i smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Servér med rosenkålssalat og godt brød.

TIP: Fjern evt. de yderste blade fra rosenkålen, hvis de ikke er pæne

Læs også