https://imgix.femina.dk/media/5e3bcdafa5714972ac02feef8be25d56.jpg
Mad

Pasta med pancetta og rosenkål

23. februar 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er pasta med pancetta og rosenkål. Få opskriften her

Jeg ved det: Jeg elsker rosenkål! Er du ikke enig med mig, så brug broccoli - men de er nu dejlige og danske og fine, de små rosenkål!

150 g pancetta i små terninger
lidt olivenolie
4 fed hvidløg i tynde skiver
300 g rosenkål
250 g frisk pasta, gerne fuldkornspasta
salt
saft + fintrevet skal af 1
økocitron
rigelig sort peber
revet parmesan

Rist pancettaen i en smule olivenolie i en stor, varm gryde. Kom hvidløgene ved, når pancettaen er gylden, og lad dem stege kort med.
Del imens rosenkålene i halve, og fjern de yderste blade. Kom dem i gryden til pancettaen.
Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente.
Kom ½-1 dl af kogevandet fra pastaen ved rosenkålene, og lad dem dampe/stege let møre i ca. 3-4 minutter. Dræn vandet fra pastaen, og kom den i gryden med rosenkål. Smag til med citronsaft, revet citronskal, salt og rigeligt peber. Servér straks med rigeligt revet parmesan.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Pancettaen kan erstattes med bacon.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/7954ed88c4ec4505b7e2e9c5339c84db.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/6af8e818377047429618dd56b8837dd0.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f63bb46934814cb1a85c75d07b9358f5.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/e4dd164eefd3463580b21b714ddc8f46.jpg

Læs også