https://imgix.femina.dk/media/6ccf4381e1004cada9cfed3f1273fb3a.jpg
Mad

Slow pasta med oksekød

12. september 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er slow pasta med oksekød. Få opskriften her

4 fed hvidløg i tynde skiver
1 løg, hakket olivenolie
300 g oksekød, f.eks. af bov eller klump
1 dl hvidvin
2-3 dl urtebouillon el. vand
4-5 tomater i terninger
1 spsk. koldt smør
salt og peber

ENDVIDERE:
250 g frisk båndpasta, gerne grov
1 bundt basilikum, plukket
revet parmesan

Sautér hvidløg og løg i olivenolie i en stor, varm gryde. Skær kødet i små terninger. Kom kødet i gryden, og lad det brune godt. Tilsæt vinen, og lad den dampe næsten væk. Kom bouillon eller vand på, og lad retten simre under låg i ca. 45 minutter. Tjek undervejs, om der mangler væde.
Skær imens tomaterne i terninger, og kom dem i gryden. Lad retten simre i yderligere 10-15 minutter. Vend smørret i, og smag til med salt og peber.
Kog imens pastaen, til den er al dente. Dræn vandet fra, og vend den i saucen sammen med basilikummen. Servér straks med revet parmesan til.
Opskriften er til 2 personer.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/ac27b9e6a8e345778eefec98b7178de0.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/257da0bd53154a09995dd21774d38c22.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/ae7b7ed2897b44a3856e7f6d661880ba.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/181dc69a1904457ab760fd50fa1baca9.jpg

Læs også