Lammegryde med abrikoser og kikærter
Aftensmad

Lammegryde med abrikoser og kikærter

18. april 2011Opdateret 4. april
af Louisa Lorang
Ugens fredagsopskrift er lammegryde med abrikoser og kikærter. Få opskriften her

Det skal du bruge (2 pers)

  • 400 g lammekød i terninger
  • lidt smør og olie til stegning
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 løg, hakket
  • 2 spsk. hakket ingefær
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • ½-1 tsk. cayennepeber
  • 50 g tørrede abrikoser, hakkede
  • 3 dl vand
  • 3 dl vand 400 g tomater i terninger
  • kogte kikærter fra torsdag (ca. 3½ dl)
  • salt

ENDVIDERE

  • lidt bredbladet persille, hakket
  • lune naanbrød

Fremgangsmåde

  1. Brun kødet i smør og olie en stor, varm gryde.
  2. Kom hvidløg, løg og ingefær i, når lammekødet har taget godt med farve.
  3. Kom spidskommen, cayennepeber og hakkede abrikoser i, og tilsæt derefter vandet.
  4. Lad det hele simre under låg i ca. 25 minutter.
  5. Tilsæt evt. en smule mere vand undervejs.
  6. Kom tomaterne i, og lad retten simre i yderligere 40 minutter, eller til kødet er helt mørt. Tjek undervejs, om der skal tilsættes mere væde.
  7. Kom kikærterne i, og lad dem varme med i et par minutter.
  8. Smag til med salt, og servér straks med et drys persille og lune naanbrød til.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også