https://imgix.femina.dk/media/924f58d019b64f51b02a8c5bc18bd7e6.jpg
Mad

Æggekage med kartofler og tomat-topping

14. februar 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er æggekage med kartofler og tomat-topping. Få opskriften her

1 sød kartoffel, ca. 300 g
1 bagekartoffel, ca. 300 g
olie til stegning
1 porre
6 æg
½ dl mælk
salt og peber
50 g revet ost, gerne gruyere
ENDVIDERE:
1 rødløg i tynde skiver
1 stor håndfuld plukket oregano
250 g cherrytomater i halve
lidt olivenolie og eddike
salt og peber
TILBEHØR:
evt. rugbrød
Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger. Rist dem i olie på en stor, varm og ovnfast pande. Lad dem stege i ca. 15 minutter, eller til de er møre, men uden at de tager alt for meget farve. Skær imens porren i skiver; skyl, og kom dem med på panden i et par minutter. Krydr med salt og peber.
Pisk æggene med mælk og salt og peber og ost, og hæld æggemassen over kartoflerne. Lad dem stege lidt på den varme pande, og sæt så panden i en forvarmet ovn ved 200°, til den er gennemtilberedt. Det tager ca. 8-10 minutter, alt efter ovn og tykkelse, så hold øje.
Vend imens løg, oregano og tomater med lidt olie og eddike.
Servér æggekagen med tomat-topping og evt. rugbrød til.
Opskriften er til 2 personer

Læs også