Græskarsuppe med sorte ris i denne uges madplan
Mad

Græskarsuppe med sorte ris

19. februar 2020
af Emma Martiny
foto Winnie Methmann.
Denne cremede græskarsuppe er ekstranem at lave, da alle grøntsagerne tilberedes i ovnen. Efter en tur i blenderen er suppen klar! Her får du opskriften på græskarsuppe med sorte ris.
4 personer

Det skal du bruge

  • 3 dl sorte ris
  • 1 græskar
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 l grøntsagsbouillon eller hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 citron

Græskarsuppe med sorte ris

  1. Kog de sorte ris efter anvisningen på posen. Tænd ovnen på 175°. Skrub græskarret, halvér det, og fjern kernerne med en ske. Skær græskarkødet i tern, og fordel det på en bageplade med bagepapir.
  2. Pil løg, og skær det i både. Pil hvidløg. Hak timian (gem lidt til pynt). Vend løg, hvidløg og timian sammen med græskartern. Dryp med olie, krydr med salt og peber, og bag blandingen i ovnen i 30 minutter, indtil græskarternene er let gyldne. Tag ¼ af græskarternene fra til topping.
  3. Blend bagepladens resterende indhold sammen med kogende bouillon, fløde og citronsaft i en foodprocessor eller blender, indtil suppen får en cremet konsistens. Smag til, og servér med cremefraiche, sorte ris, ristede græskartern og lidt timian.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også