Boghvedeboller
Brød og bagværk

Boghvedeboller

13. januar 2011
af Louisa Lorang og Birgitte Nymann
Skønne morgenboller du også kan bruge til sandwich. Få opskriften på boghvedeboller her

DET SKAL DU BRUGE:
25 g gær
5 dl lunet vand
1 tsk. salt
¼ dl ekstrajomfruolivenolie
1 stor spsk. fast honning
½ dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 spsk. Husk
100 g fuldkornsrismel
100 g instant polenta
200 g boghvedemel
olie til formen
lidt ekstrajomfruolivenolie
lidt flagesalt
(12-14 stk.)

SÅDAN GØR DU:
Opløs gæren i vand. Kom salt, olie og honning i, og rør. Tilsæt hørfrø, græskarkerner og derefter Husk, rismel, polenta og boghvedemel. Rør, til dejen er samlet, og lad den hæve ved stuetemperatur i 45 minutter. Smør 12-14 muffinforme med olie, og fordel dejen heri. Fyld formene næsten op, og lad bollerne efterhæve i 15 minutter. Dryp med lidt olie og salt, og bag bollerne ved 185° i ca. 25-30 minutter, eller til bollerne er gennembagte. Vend dem straks ud af formen, og lad dem køle af på en rist. Synes du ikke, de er sprøde nok i bunden, kan du bage dem et par minutter med bunden i vejret. Servér bollerne lune eller ved stuetemperatur.

TIP:
Bollerne er glutenfri og er selvfølgelig også gode til sandwich eller til aftenteen. Husk kan købes i helsekosten.

FEMINAs madkort 2010 er udarbejdet med henblik på et sundere og slankere liv. Bag opskrifterne og konceptet står Danmarks nye stjernekok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, samt sundheds- og slankeekspert Birgitte Nymann.
KLIK HER FOR AT FÅ EN UDFØRLIG 5-UGERS SUND-OG-SLANK-MADPLAN MED OPSKRIFTERNE FRA MADKORTENE

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/95b872117e1747d1a0c6bf35b77acc1a.jpg
Løbeskole
https://imgix.femina.dk/legacy/media/bbd11f07715748758de82b2d55ae7f96.jpg

Læs også