https://imgix.femina.dk/media/83ce70d532af404cbab5ecfa5966edc6.jpg
Mad

Kylling provencale

6. oktober 2021
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Pakkerne dufter bare skønt, når du lukker dem op, og indeni er der saftigt kød og blide grøntsager. Det hele nemt og praktisk pakket ind og lige til at lægge på tallerkenen
2 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 1 pakke kyllingebryst eller inderfilet, 260 g
  • ½ tsk. tørret herbes de Provence
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 150 g små tomater
  • ½ lille frisk rød chili
  • 12 sorte oliven med eller uden sten
  • lidt frisk timian og rosmarin
  • salt og kværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie

Tilbehør

  • godt brød, små ovnbagte kartofler eller nudler

Opskrift - sådan laver du kylling provencale

  1. Skær kyllingekødet i pæne store terninger, og vend dem med 1 spsk. olie og provencekrydderi.
  2. Rens grøntsagerne, og skær peberfrugten i store terninger, løg og hvidløg i både eller terninger og tomaterne i halve.
  3. Hak chilien fint uden kerner.
  4. Svits først kødet hurtigt på panden. Tag det op.
  5. Steg løg, hvidløg, peberfrugt og chili i et par minutter. Tilsæt tomater og oliven, og steg i 1-2 minutter.
  6. Vend kødet i, og krydr det hele med salt, peber og lidt hakket timian og rosmarin.
  7. Fordel det på et dobbelt lag bagepapir, og luk pakkerne godt, så væden ikke kan løbe ud.
  8. Bag dem midt i en 200° varm ovn i 12-15 minutter og længere, hvis blandingen er afkølet, når pakkerne sættes i ovnen.
  9. Luk dem forsigtigt op, og vip indholdet ud på tallerkenerne..

Herunder kan du finde flere lækre opskrifter med kylling

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også