Tykstegsbøffer med fritter og bønner
Mad

Tykstegsbøffer med fritter og bønner

12. april 2021
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Et sæt tykstegsbøffer med tilhørende fritter og bønner er perfekt weekend mad, ja, eller hverdagsmad, hvis det skal være lidt godt. Se, hvordan du får bøfferne perfekte her!
15 min
Tid i alt 1 t og 15 min

Tykstegsbøffer og fritter

  • 4 tykstegsbøffer a 150-200 g
  • madolie og smør til stegning
  • 4 bagekartofler
  • 1 dl majsolie havsalt

Rødvinssauce med rosmarin

  • 5 dl tynd kalvebouillon
  • 2 kviste rosmarin
  • 3 store tomater i halve
  • 1 stort bananskalotteløg i kvarter
  • ½ flaske rødvin
  • evt. lidt majsstivelse

Pynt og ekstra tilbehør

  • Rosmarin
  • 200 g blancherede grønne bønner

Sådan laver du tykstegsbøffer med fritter og bønner

Skær kartoflerne i tykke stænger, og læg dem i en skål med koldt vand, gerne i 1 time (så trækkes lidt af stivelsen ud, og de er nemmere at få sprøde). Dup dem helt tørre med et rent viskestykke, varm majsolien op i en gryde, og steg dem flot gyldne på alle sider. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Drys med salt, og servér straks.

Steg bøfferne i 2-3 minutter på begge sider i lidt olie og smør på en knaldvarm pande. Kog panden af i bouillon, og tilsæt rosmarin, løg og tomater. Mos tomaterne med en kartoffelmoser. Hæld rødvin på, og lad saucen småkoge i 10 minutter. Si saucen, kog den op igen, og jævn den evt. med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt, sukker, friskkværnet peber og frisk rosmarin. Servér bøfferne med bønner, fritter og sauce.

Tykstegsbøffer stegetid:

Typisk 2-3 minutter på hver side. Du kan også brune kødet 1 minut på hver side, og så stege bøfferne til saften kan ses på overfladen.

Se også:
Mørbradbøffer med svampe
Pariserbøf med klassisk tilbehør

Læs også