https://imgix.femina.dk/media/2404dc136cb94ef39788cfa36df33b96.jpg
Mad

Grillede asparges med varmrøget laks og wasabi

24. juni 2010
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på forretten og en praktisk indkøbsliste




Ærteskud er de skønneste små skud og smager sødt og friskt af ærter. De fås i potter hos din grønthandler. Kan du ikke skaffe dem, kan du bruge brøndkarse i stedet. Cavi-art® er "rogn" lavet af tang, her med wasabismag. Køb den i supermarkedet - eller brug lidt wasabi og din favoritrogn i stedet.
1 bundt grønne asparges (500 g)
lidt olie
salt og peber
1 bundt purløg
2½ dl cremefraiche 18 %
2-3 spsk. Wasabi Cavi-art®
(fås bl.a. i Bilka og Føtex)
lidt limesaft
salt og peber
300 g varmrøget laks
TILBEHØR:
1 potte ærteskud
limebåde
godt brød
Knæk den nederste træede del af aspargesene, og kassér den. Pensl aspargesene med en smule olie, og gril dem på en varm grill i nogle minutter. Vend dem undervejs, og krydr med salt og peber.
Hak purløget, og rør cremefraiche med purløg, rogn, lime og salt og peber.
Anret aspargesene med et stykke laks, dressing og ærteskud. Servér med brød og lime til.
Vinforslag: Sauvignon Blanc, La Motte, Sydafrika.

FÅ INDKØBSLISTE TIL HELE GÆSTEMENUEN OG TO-DO-LISTE HER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/686153e1ff1e4491a874399de2c0a976.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/55450dbd4da84e378a96d34ed5d61cd6.jpg

Læs også