https://imgix.femina.dk/media/ed28494b2341472da067f9d6251d7b02.jpg
Mad

Salat med jomfru-hummer, rød grape, avokado og mynte

30. marts 2010
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Skøn forret med spændende smagsnoter

4-8 hele jomfruhummere
2 modne avokadoer lidt citronsaft
1 lille fennikel skåret i fine, tynde skiver
1 bundt brøndkarse
1 rød grapefrugt
4 spsk. hakket mynte

Dressing:
1 spsk. akaciehonning
Saft af 1 grapefrugt
Havsalt og friskkværnet peber
4 spsk. jordnøddeolie

Pynt:
50 g ristede smuttede mandler

Rist de hele jomfruhummere på en varm pande i ca. 2 minutter på hver side, til de er flot røde. Tag dem fra varmen.
Skær avokadoerne igennem på den lange led; skræl dem, og fjern stenene.
Skær dem i tynde både, og dryp med lidt citronsaft.
Skær skrællen, inkl. det hvide, af grapefrugten, og del den i fileter mellem lamellerne. opsaml saften i en skål, og gem den til dressingen.
Pisk olien i grapefrugtsaften; tilsæt honningen, og krydr med salt og peber.
Bland brøndkarse, mynte, avokado, fennikel og grape på et fad eller 4 tallerkener, hæld dressingen over, og drys med mandler.
Servér de hele jomfruhummere til.

Chili-mynte-krydret lammeculotte med kokosris
Malaga

Tag på påskeeventyr i Malaga

Læs også