Chokoladekage med paranødder
Brød og bagværk

Chokoladekage med paranødder

30. september 2008
af Camilla Zarah Lawes
Chokoladekage serveret med vaniljeis er et sikkert hit som dessert, hvis du skal have gæster.

Chokoladekage med paranødder

Opskriften er beregnet til 4 personer

DET SKAL DU BRUGE:
100 g paranødder
200 g blødt smør
200 g rørsukker
1 tsk. bagepulver
50-100 g hvedemel
3 spsk. kakao
100 g mørk chokolade
3 æg
1½-liters form med løs bund eller 18 cm stor springform

TILBEHØR
god vaniljeis

PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemousse

OPSKRIFT - SÅDAN GØR DU
1. Hak halvdelen af nødderne fint og den anden halvdel let groft, og stil dem til side.

2. Pisk smørret sammen med sukkeret og de finthakkede nødder, til du har en ensartet masse.

3. Sigt bagepulver, hvedemel og kakao ned i dejen. Smelt chokoladen over vandbad, og hæld den i dejen.

4. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt ind imellem. Smør formen med smør.

5. Fordel dejen i formen. Drys med resten af paranødderne, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175° i 35-40 minutter.

6. Servér evt. kagen lun med vaniljeis til.

PRØV OGSÅ: Hjemmelavede flødeboller

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også