En dejlig chokoladekage med en lækker fast og luftig krumme og kaffeglasur
Mad

Chokoladekage med kaffeglasur

15. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
En dejlig chokoladekage med en lækker fast og luftig krumme og kaffeglasur. Prøv også at gi’ den et skønt twist med chokolade med mintsmag
10 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE

  • 200 g smeltet smør
  • 300 g sukker
  • 4 hele æg
  • 300 g hvedemel
  • 6 spsk. god kakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g hakket mørk chokolade (evt. med mintsmag)
  • 2½ dl kogende vand

GLASUR

  • 250 g flormelis
  • 6 spsk. kakao
  • 3-4 spsk. stærk, varm kaffe

DRYS

  • 4 spsk. hakkede usaltede pistacienødder
  • 3 spsk. hakkede kakaobønner

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med kaffeglasur

Rør smør og sukker godt sammen. Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål. Kom æggeblommerne i smør-sukker-blandingen, ét ad gangen, mens du pisker. Sigt hvedemel, kakao, vaniljesukker og bagepulver i dejen, og rør forsigtigt rundt. Vend den hakkede chokolade i dejen. Hæld vand på, lidt ad gangen, mens du rører - dejen må ikke blive for tynd. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform, og bag den midt i en forvarmet ovn ved 170° i 40-45 minutter. Afkøl kagen let, mens du rører glasuren sammen. Fordel glasuren over kagen, og drys med pistacienødder og kakaobønner.

PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage

Læs også