brombærtærte
Mad

Brombærtærte med vaniljefløde

8. september 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Skøn og syndig brombærtærte serveret med sød vaniljefløde, det er smagen af ægte sensommer. Få opskriften her

Brombærtærte med vaniljefløde

Du behøver ikke altid at lave fine flerretters-menuer for at kunne invitere gæster. Disse enkle retter kan tåle at blive pakket ned og transporteret. Så pak en kurv, og invitér din gæster i skoven, i parken eller måske bare ned bagest i haven en smuk efterårsdag. Uformelt og forhåbentlig i solskinsvejr.

Super enkel tærte, der smager af sensommer, og som med lidt snilde kan gelejdes ned i madkurven. Lad tærten blive i sin form, når du transporterer den.

TÆRTEDEJ TIL BROMBÆRTÆRTE
150 g valnødder
400 g hvedemel
50 g sukker
½ tsk. salt
200 g koldt smør
2-3 spsk. koldt vand
smør til formen

ENDVIDERE TIL BROMBÆRTÆRTE
2 æbler
375 g brombær
50 g sukker
½ stjerneanis, knust fint

VANILJEFLØDE - TILBEHØR TIL BROMBÆRTÆRTE
¼ liter piskefløde
1 spsk. flormelis
korn af ½ stang vanilje

Opskrift - sådan laver du brombærtærte med vaniljefløde

1. Mal valnødderne fint i en foodprocessor. Bland valnøddemel, hvedemel, sukker og salt. Skær smørret i terninger, og ælt det med melet. Overælt ikke, men saml bare lige dejen. Saml den helt med koldt vand, og sæt den koldt indtil brug. Skræl æblerne, og skær dem i terninger. Vend æbler, brombær, sukker og stjerneanis sammen.

2. Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform (22 x 22 cm). Prik den med en gaffel, og forbag bunden ved 200° i 10 minutter. Kom brombærfyldet i tærten, og bag den skønne brombærtærte i den 200° varme ovn i ca. 30 minutter.

3. Pisk fløden til blødt skum. Pisk flormelis og vaniljekorn i til sidst.

4. Servér den lækre brombærtærte lun eller ved stuetemperatur med vaniljefløde til.

Vild med brombær? Så prøv et andet lækkert alternativ til brombærtærte - nøddebunde med brombær. Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/baer_desserter_artikelbanner.jpg

VINFORSLAG
Moscato d'Asti af god kvalitet, f.eks. La Lupa Moscato d'Asti 2009.

Hovedret: Terrine af kylling og vaniljesyltede tomater
Forret: Salat med hellefisk og citron-aioli

SÅDAN BLIVER DET ENDNU NEMMERE:

Lav citron-aioli 1-2 dage før brug. Opbevar den i køleskab.
Sylt tomater i god tid. De holder sig længe i køleskab.
Lav terrinen op til 2 dage i forvejen. Opbevar den i køleskab.
Bag tærten dagen i forvejen, og opbevar den i køleskab.

SÅDAN BLIVER DET ENDNU NEMMERE:
Lav citron-aioli 1-2 dage før brug. Opbevar den i køleskab.
Sylt tomater i god tid. De holder sig længe i køleskab.
Lav terrinen op til 2 dage i forvejen. Opbevar den i køleskab.
Bag tærten dagen i forvejen, og opbevar den i køleskab.

INDKØBSLISTE TIL GÆSTEMENUEN

FRUGT OG GRØNT2 æbler375 g brombær2 økologiske citroner200 g blandet salat1 bundt dild400 g cherrytomater1 blomkål1 kartoffel KØL OG FRYS2 pasteuriserede æggeblommer200-300 g røget hellefisk2 kyllinger250 g smør¼ liter piskefløde KOLONIAL ½ rugbrødgroft brød2 fede stænger vanilje150 g valnødder900 g gåse- eller andefedt TJEK AT DU HARolivenoliesmagsneutral olieeddikeæbleeddikesukkersaltpeber6 fed hvidløghvedemelstjerneanis

Læs også