https://imgix.femina.dk/media/72b12da7ee544593bd707034e783790c.jpg
Mad

Chokolade-muffins med sommerbær

8. juni 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
De friske sommerbær giver superlækker kontrast til de rige chokolademuffins

(12 stk.)
200 g fint rørsukker
2 æg
1½ dl græsk yoghurt
100 g blødt smør
fintrevet skal fra en økologisk citron (gem lidt til cremen)
50 g kakao
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade, 70 %

CREME:
2 dl græsk yoghurt eller cremefraiche 18 %
4 spsk. flormelis
kornene fra ½ stang vanilje
citronskal

TILBEHØR:
250 g jordbær
125 g hindbær
125 g blåbær
flormelis

Pisk æg og sukker godt. Vend yoghurt og smør i dejen, og rør godt, til smørret er rørt helt ud. Rør citronskal i dejen. Sigt bagepulver, kakao og hvedemel i dejen, og rør det sammen til en ensartet dej. Smelt chokoladen, og rør den forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne midt i en forvarmet ovn ved 200° i 12-15 minutter.
Rør yoghurt med citronskal, flormelis og vanilje, og servér det til kagerne sammen med friske hindbær, blåbær og jordbær. Drys kagerne med lidt flormelis.

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/5455be42b09542e6af1b0e0bd2817d72.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/542f32709a814541b4cfc320c153d2f4.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/e475cbb08a0c49bd945377ca08c02630.jpg

Læs også