Lækker trifli med rabarber til dessert
Mad

Trifli med rabarber

28. august 2023
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Måske verdens bedste dessert – trifli smager i hvert fald altid skønt og kan tilberedes med lige den frugt, der er i sæson

Det skal du bruge

  • 600 g rabarber, rensede og skåret i 2 cm små stykker
  • 320 g rørsukker
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 god vaniljestang, korn og bælg

Creme

  • 250 g mascarpone
  • kornene fra 1 vaniljestang
  • fintrevet citronskal fra 1 økologisk citron
  • 2½ dl piskefløde, pisket til skum
  • lidt citronsaft
  • 3-4 spsk. flormelis

Endvidere

  • 2 spsk. akaciehonning
  • 100 g smør
  • 100 g hakkede mandler
  • 100 g havregryn
  • 100 g rasp
  • 1½ dl amaretto (mandellikør), kan undlades eller erstattes af portvin

Pynt

  • fintrevet citron

Sådan laver du trifli

  1. Fordel rabarberne i et ovnfast fad foret med bagepapir. Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn. Læg vaniljebælgen ved (den giver meget smag), og bag dem i 20 minutter i en 175° varm ovn.
  2. Afkøl dem helt, fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
  3. Creme: Vend mascarpone, vaniljekorn og citronskal sammen med flødeskummet.
  4. Pres lidt frisk citronsaft i, tilsæt flormelis, og vend det sammen til en let creme. Smag cremen til, men den må ikke være for sød.
  5. Endvidere: Smelt honning og smør på en pande. Tilsæt mandler, havreryn og rasp, og rist det hele i 5 minutter under konstant omrøring. Lad blandingen køle af.
  6. Byg triflien op i lag i små glas eller i en stor (glas)skål. Start med et lag rabarber, drys herefter et lag mandelrasp over, dryp med amaretto, og fordel så et lag vaniljecreme over. Gentag, og slut med creme øverst.
  7. Pynt: Pynt med citronskal.

Læs også