Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Fastelavns-boller med remonce og syltetøj
3. marts 2011
Opdateret 3. april
af Camilla Zarah Lawes
"Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have..." - Her får du en opskrift på nogle dejlige bløde og søde fastelavnsboller
12 stk. fastelavnsboller
40 g gær
1 dl lun økologisk sødmælk
½ tsk. salt
25 g rørsukker
100 g smeltet smør
1 æg
250-300 g hvedemel
FYLD
125 g blødt smør
80 g sukker
1 stk. kardemomme
30 g finthakkede pistacienødder
PYNT
1 sammenpisket æg
4 spsk. hindbærsyltetøj
4 spsk. abrikossyltetøj
30 g mandelflager
Fremgangsmåde
Smuldr gæren ned i den lune mælk, tilsæt salt og sukker, og rør godt.
Bland smør og æg i dejen, tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og rør/ælt, til dejen helt glat.
Lad dejen hæve et lunt sted i 15 minutter.
Tilbered fyldet imens
Rør smørret med sukker og kardemomme, tilsæt pistacienødderne, og sæt det til side.
Rul dejen ud til en plade på 30 x 30 cm på et meldrysset bord.
Fordel fyldet på, og skær den ud i 12 firkanter.
Fold hver firkant som en konvolut, og læg den på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad.
Lad dem hæve i 30 minutter.
Tryk med tommeltotten en fordybning midt i fastelavnsbollen, pensl med æg, kom syltetøj i fordybningen, og pynt med mandelflager.
Bag
fastelavnsbollerne
i en 200° varm ovn i 10-15 minutter, til de er gyldne.
Få flere opskrifter og inspiration til fastelavn her.
Fastelavn
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også