Cupcakes med jordbær og rabarber
Desserter

Cupcakes med jordbær og rabarber

29. august 2014
af Helle Rosenkrantz
De lækre cupcakes med jordbær og rabarber og skøn topping af mascarponecreme var Kathjas favoritbagning i denne uges "Den store bagedyst". Her får du opskriften

Det våde

  • 2 æg
  • 200 g lyst rørsukker
  • 1 polynesisk vaniljestang
  • 150 g cremefraiche 18 %
  • 80 g smeltet smør
  • 1 spsk. jordbærsirup
  • Saften af 1 stor citron

Kompot

  • Ca. 180 g friske jordbær
  • Ca. 100 g rabarber
  • 2 tsk. vand
  • 1 spsk. lyst rørsukker
  • Den tomme vaniljestang

Det tørre

  • 300 g hvedemel
  • 10 g groft majsmel
  • 50 g hasselnødder/valnødder
  • Skal af en stor økologisk citron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. natron

Topping

  • 500 g mascarpone
  • 150 g jordbær
  • Ca. 100 g flormelis
  • Kompot af jordbær/rabarber
  • Frysetørrede jordbær
  • Citronmelisseblade
  • 200 g friske jordbær, skåret i fine skiver.

Fremgangsmåde

  1. Skrab vaniljestangen fri for kornene og bland dem med lidt af sukkeret. (Gem den tømte stang til rabarberkompotten)
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en hvid masse (ca. 5 minutter)
  3. Kom den afkølede, smeltede smør i sammen med cremefraiche, jordbærsirup, citronsaften og kompotten (gem lidt til toppingen)
  4. Tørrist nødderne på en pande.
  5. Blend nødderne til mel sammen med lidt af hvedemelet.
  6. Bland resten af hvedemelet med natron, bagepulver, revet citronskal og majsmel.
  7. Vend melblandingen i det våde, men kun lige til melet er opsuget.
  8. Fyld muffinformene 2/3 del op (brug evt. en tyl).
  9. Bages ca. 15-20 minutter ved 200 grader, midt i ovnen.De afkølede muffins prikkes med en kødnål, og toppen fugtes med lidt rosenvand.

Topping

  1. Hak jordbærrene meget fint.
  2. Tilsæt lidt kompot.
  3. Pisk mascarponen luftig med flormelis.
  4. Bland det hele sammen med løs hånd.
  5. Brug evt. lidt rødbedesaft for en rødere farve.
  6. Sprøjt med tylle så højt det kan lade sig gøre og pynt med jordbær, tørrede jordbær og et citronmelisseblad.

Se flere opskrifter fra Den Store Bagedyst lige her.

Læs også