Annonce
sportsbh
Løb

Find den rigtige sportsbh

En god sportsbh skal der til - uanset om du er løber, træner styrke, danser eller dyrker andre sportsgrene, hvor barmen udsættes for ekstra belastning. Men hvordan finder vi så den helt rigtige? Det har vi spurgt Triumphs bh-ekspert om.

Hvis der er noget, der virkelig kan gøre forskellen for løbe- eller træningsglæde, så er det at finde den rigtige sportsbh. Det gælder især for os med en større barm, som straks mærker forskellen i, om brystet støttes godt nok - men også en mindre barm har glæde af den helt rigtige sportsbh. Vi har derfor bedt Lisette, som er bh-ekspert for Triumph, om at dele sine bedste tips med os.

1. Vælg sportsbh efter sportsgren

Der er stor forskel på, hvordan og hvor meget forskellige sportsbh'er støtter barmen. Derfor er første skridt, når du er ude efter en ny sportsbh, at du beslutter dig for, hvilken type sport du skal bruge netop denne bh til. Hvis du fx både dyrker yoga og løbetræner, er det typisk to forskellige sportsbh'er, du skal have fat i. Hos Triumph er sportsbh'erne opdelet i cardio, som er velegnet til især løb og cykling, og studio, som egner sig godt til styrketræning, yoga, pilates og lignende.

2. Find den rigtige størrelse

Mange har sportsbh'er liggende derhjemme, som bare er størrelse Medium eller Large, men ligesom med din almindelige bh, gælder det om at finde en sportsbh, der passer præcis til din bryststørrelse. Faren ved en mere generel størrelse kan være, at bh'en er alt for løs i bæltet, hvis den skal passe i skålene eller omvendt. Det bedste er derfor at få lavet en fitting, hvor du får målt din præcise størrelse. Hele brystet skal kunne være inde i skålen, bæltet skal sidde til hele veje rundt under brystet, og stropperne skal justeres, så de hverken gnaver eller glider ned.

3. Gå efter krydsryg

Lige præcis med sportsbh'er er det en kæmpe fordel, hvis stropperne kan krydses på ryggen. Det giver mere support på siden af barmen, og det er en stor fordel, både når du løber, og når du laver gulvøvelser. Desuden gør det, at stropperne ikke glider ned, og så passer det flot til de mange sportstoppe, der har bryderryg.

Se Lisette forklare de tre tips her - og vær med, når hun hjælper med at finde sportsbh'er til Vibeke, Mette Line og Randi, som er i gang med et 10 ugers kost- og løbeprogram op til femina kvindeløb 2017.