https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1350_her_er_5_fejl_du_goer_paa_loebebaandet.jpg
Sundhed

5 typiske fejl du begår på løbebåndet

15. januar 2014
af Lisbeth Madsen, Aller Media
Er du søgt ind på fitnesscentrets løbebånd, fordi det er blevet for koldt at løbe udenfor? Her er nogle af de typiske fejl, vi begår, når vi løber på en maskine i stedet for på jorden.

Der er faktisk stor forskel på at løbe på løbebånd og på at løbe på grus, asfalt eller skovbund. Men mange er ikke opmærksomme på de fejl, de kommer til at begå, selvom de både risikerer skader og at få mindre ud af deres træning.

Det er professor i motionsvidenskab, Michele Olson, fra Auburn University, der påpeger de klassiske fejl, som vi gør på løbebåndet, til Prevention.com. Her er fem udvalgte:

1) Du kigger på dine fødder

Der er måske ikke så meget andet at kigge på i fitnesscentret, og det kan være ret fascinerende at kigge på sine fødder og løbebåndet, der kører rundt under dem. Men det er rigtigt dårligt for din rygsøjle, dine knæ og dine hofter, fordi det belaster din krop forkert. Sørg i stedet for at kigge ligefrem, så du holder dig rank og med en åben brystkasse, der giver mulighed for gode vejrtrækninger.

2) Du holder dig til den samme rutine

Hvis du holder dig til i det samme tempo og den samme stigning, hver gang du træner, så får du alt for lidt ud af din indsats. Din krop vænner sig til udfordringen, og du vil bruge mindre og mindre energi og muskelstyrke på din løbetur. Så sørg for at variere evt. ved at vælge et program, der styrer tempo og stigning for dig.

LÆS OGSÅ: Så ofte skal du skifte dine løbesko ud

3) Du tager for store skridt

Hvis hvert af dine skridt er for lange, så risikerer du både skader og at ramme kanten på løbebåndet, så du falder af. Sørg i stedet for at tage mindre skridt, hvor du ikke strækker dine ben helt ud hver gang.

4) Du læner dig forover

Hvis du er alt for fremadlænet, når du løber, så skal din krop bruge energi på at holde balancen, hvilket er ineffektivt. Desuden risikerer du, at du får ondt nederst i ryggen af dit løb. Sørg i stedet for at holde dig oprejst og at aktivere dine mavemuskler, så de hjælper og støtter dig, når du løber.

5) Du støtter dig til maskinen

Det er tillokkende, når det begynder at blive rigtigt hårdt, at lade sine hænder hvile et sted på maskinen. Men det tager en stor del af udfordringen væk. Når du løber udenfor, er der ikke mulighed for at holde ved, og du er nødt til at fokusere på at lade din krop bære hele sin egen vægt, hvis du vil have nok ud af din træning.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også