bakteriebomber - her er de værste
Krop & velvære

Her er de værste bakteriebomber i din hverdag (og ja, du bliver overrasket!)

Vi ved efterhånden, at mobiltelefonen er en af de værste bakteriebomber - faktisk er der flere bakterier på den end på et toiletsæde. Men der også mange andre ting i din hverdag, der er lige så smækfyldt med bakterier. Se her, hvor du finder de værste bakteriebomber.

De værste bakteriebomber

 
Der er flere bakterier på din mobil end på et toiletsæde, så det er i sig selv en god reminder om, at når man går på toilet, så lad være med at tage mobilen med. Den husker nemlig ikke bare dine numre og opkald, men også alle de bakterier og vira, du har været i kontakt med. Du må ikke bruge vinduesrens eller lignende på telefonen, men måske lidt håndsprit på en blød klud, f.eks. en mikrofiberklud, som ikke ridser skærmen.
 
Et andet – overraskende – sted, forskerne har fundet bakterier, er: Din navle. I en fire år gammel undersøgelse fandt amerikanske forskere tusindvis af bakterier, inklusive såkaldte arkebakterier, som er en af de ældste livsformer på jorden i forsøgspersoners navler … yak!
 
LÆS OGSÅ: Undgå bakteriebomber på badeværelset

Andre bakteriebomber

1) Køkkenvasken, E-coli- og salmonella-bakterier
2) Din tandbørste
3) Salt og peber-bøsse (forkølelsesvira)
4) Fjernbetjening
5) Tastatur
6) Badekar – stafylokokker i 26 % af de testede og i 81 % svamp
 
Hvis du bruger desinfektion af hænderne, så husk, det ikke kan erstatte håndvask. Hver fjerde gang skal du vaske hænder på den gammeldags facon i 20 sekunder.
 
 

Herunder kan du se, hvor tit sengetøjet og badehåndklædet skal skiftes, hvornår din makeupbørste trænger til rensning, hvor tit du bør vaske skraldespanden og hvor mange gange du bør bruge din drikkedunk før den bør vaskes.

 
Sengetøj: 1 gang om ugen
Selv hvis du sover alene, skal dit sengetøj skiftes en gang om ugen for at undgå at overføre bakterier, fedtaflejringer og andre urenheder fra dit pudebetræk til dit ansigt, når du sover. Din hud og dit hår efterlader nemlig olie og andet skidt på dit pudevår, og det kan føre til bumser, inflammation og irritation. Og selv om du ofte går i bad lige inden sengetid, skal du også vaske sengetøjet ugentligt for at undgå svamp og sygdomme, da shampoo og bodylotion også efterlader spor. For slet ikke at tale om elskov ...
 
Badehåndklæde: Når det har været brugt 3 gange
Mange tror, badehåndklædet er rent, fordi vi bruger det, når vi træder nyskrubbede ud af badet. Men nej, millioner af døde hudceller og andre partikler ophober sig i det, allerede når det har været brugt et par gange. Derfor er det også vigtigt at undgå at sprede bakterier og ikke dele badehåndklæde med andre.
 
Makeupbørste: 1 gang om måneden
Makeupbørsten er hjemsted for alvorlig snavs og millioner af bakterier, hvilket kan gå ud over din hud. At rense børsterne jævnligt er den bedste måde at forebygge denne ophobning på, så det ikke fører til problemer som akne og irritation. Vask børsten mindst en gang om måneden i shampoo, og giv den et sprøjt med en rensespray en gang om ugen. Udskiftes hvert halve år.
 
Affaldsspand: Hver anden uge
Der er en god grund til, at du skal vaske hænder, hver gang du har båret skraldespanden ud, for den er sandsynligvis dækket af flere bakterier, end du kan forestille dig. Og cirka hver anden uge bør du vaske skraldespanden af med klorin.
 
Drikkedunk: Efter hver gang
Brug aldrig hånden, når du åbner pull-toppen på din drikkedunk, for det kan hurtigt sprede sved, snavs og bakterier til din mund. Brug i stedet en sprøjteflaske eller en drikkedunk med skruelåg. Vandflasker skaber den perfekte grobund for bakterier, så du skal vaske dem i opvaskemaskinen på høj varme efter hver gang.
 
 
Læs mere om: