knibeøvelser
Krop & velvære

3 tegn på, du skal lave flere knibeøvelser

Knibeøvelser er måske kedelige – men vigtige, hvis du vil slippe for inkontinens eller bare vil have et meget bedre sexliv

Det gælder om at have stærke muskler – ikke bare i arme, ben og mave, men også i underlivet, for jo ældre vi bliver, jo flere skavanker vil vi få. Det skriver norske kk.no.

Hvis du oplever en af disse tre ting, kan det være et tegn til, at du skal begynde at lave lidt flere knibeøvelser:

- Du har svært ved at holde på vandet, når du hoster eller nyser

- Du prutter ufrivilligt

- Du har svært ved at tømme blæren helt

Det er ikke kun alderen, der gør muskulaturen i underlivet slappere, det ved de fleste kvinder, der har født, nok. Ifølge gynækolog og fødselslæge Vivek Sethi bør alle kvinder lave knibeøvelser for at styrke bækkenbunden.

De kvinder, der har født vaginalt flere gange eller har en arvelig tendens til genital prolaps (nedsunken livmoder eller fremfald af kønsorganer, red.), eller lider af inkontinens er særligt udsatte, og bør gøre det for at forebygge sådanne lidelser, siger han.

SKAL man lave knibeøvelser hver dag? Og er det ikke kun gamle damer, der får inkontinens? Her afliver vi syv myter om kvinders underliv

Man kan træne enten ved hjælp af helt almindelige knibeøvelser – eller også kan man tage hjælpemidler i brug, som f.eks. vaginalkugler.

Knibeøvelser er vejen til et bedre sexliv

Og faktisk er det ikke kun inkontinens, som øvelserne hjælper mod. De kan også fremme sexlivet. Når du får orgasme, opstår der muskelsammentrækninger i skeden. Hvis du lærer at knibe under selve akten, vil du kunne forbedre oplevelsen. Det forklarer indehaveren af den erotiske netbutik Cpunktet.no, Cecilie Kjensli.

Har du kontrol over dine underlivsmuskler, vil du kunne forstærke din orgasme, siger hun.

Knib dig til god sex - knibeøvelser trin for trin

Knibeøvelserne må gerne trænes dagligt, i hvert fald indtil du føler, du kan mærke en forskel. Derefter gælder det om at holde bækkenbunden ved lige med øvelserne.

Først gælder det om at finde de muskler, du skal bruge og få kontrol over dem. Ifølge Norsk Helseinformatikk kan du for eksempel starte med at øve dig, mens du sidder på toilettet. Prøv så at standse strålen, mens du tisser. Oftest er det nemmest at gøre, når du er næsten færdig med at tisse. Efter nogle gange kan du så prøve at stoppe strålen midt i, du tisser, for at få en følelse af, hvordan du skal bruge dine muskler.

Når du føler, du er ved at have styr på det, kan du så lave knibeøvelser, mens du står, sidder eller ligger. Knib så hårdt, du kan, uden at bruge andre muskelgrupper og øg antallet gradvist op til 8-12 knib, hver gang du træner. Efter lidt kan du også forsøge at holde hvert knib i 6-8 sekunder.

 

Læs mere om: