Kost & motion

Ugens slankeopskrift: Krydrede kalvekødsspyd og spidskålsslaw

Vil du gerne tabe dig eller bare gerne holde en sund kropsvægt? Hver uge får du en ny slankeopskrift, som hjælper dig på vej. Her får du opskriften på krydrede kalvekødsspyd og spidskålsslaw

Krydrede kalvekødsspyd og spidskålsslaw til 2 personer

INGREDIENSER
400 g magert kalvekød
salt og friskkværnet peber
små træspyd
 
COLESLAW
450 g rød spidskål (du kan også bruge grøn)
100 g æble, udkernet vægt
1 lille håndfuld bredbladet persille
 
PAPRIKADRESSING
100 g yoghurt 3½ %
1 spsk. god mayonnaise
1 tsk. røget sød paprika
1 tsk. honning
salt og friskkværnet pebe
 

Opskrift - sådan laver du krydrede kalvekødsspyd og spidskålsslaw

 
1. Skær kødet i lange strimler, og sæt dem på spyd. Krydr med salt og peber. Steg dem på en varm grillpande et par minutter på hver side. De må gerne være rosa indeni, så de stadig er saftige.
 
2. Coleslaw: Rens spidskål, og snit det ultratyndt, gerne på et mandolinjern. Skyl æblet, fjern kernehuset med en udstikker, og skær æblet i tynde stave eller både. Skyl og tør persillen. Pluk bladene, og kassér stilkene.
 
3. Paprikadressing: Bland yoghurt med mayonnaise, og smag til med paprika, honning, salt og peber. Bland spidskål og æble med dressingen, og pynt med persilleblade.
 
Næringsindhold pr. person
Energi:  447 kcal
Protein: 49,1 g
Fedt: 18,9 g
Kulhydrat: 23,4 g
Kostfibre: 6,4 g