Flæskesteg med råmarinerede squash
Kost & motion

Ugens opskrift: Flæskesteg med råmarinerede squash

Denne uges sunde opskrift fra VoresMad.dk er flæskesteg med råmarinerede squash

Flæskesteg med råmarinerede squash til 4 personer

Det skal du bruge:
800 g svinekam med svær og uden ben
¾ spsk groft salt
Peber
1-2 laurbærblade
1 løg

Sauce:
2-3 dl sky
1½ spsk hvedemel
2 spsk balsamico eller frugteddike
Evt. 1 spsk ribsgelé
Saucekulør

Råmarinerede squash med sværcroutoner
6 skiver svær med max 1-2 mm fedtkant
½ groft baguette el.lign., ca. 150 g
1 fed hvidløg
1 squash, ca. 350 g
½ citron
1 spsk olie
Ca. 50 g rucola eller spæde salatblade

Tilbehør:
750 g kartofler

Sådan gør du:

1. Rids sværen helt ned til kødet med en ½ cm´s mellemrum - undgå at ridse i selve kødet. Hvis slagteren har ridset sværen, så gå den efter, da det især kan knibe med dybe ridser i siderne. Drys sværen med salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Krydr kødet med salt og peber. Stik laurbærbladene i stegen. Hæld 3 dl vand i en lille bradepande, læg løg i skiver i vandet. Læg en rist over. Læg kødet på risten. Læg evt. sammenkrøllet stanniol under kødet, for at få sværen til at ligge så vandret som muligt. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Stil stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Skær de ekstra skiver svær i 1 cm store stykker. Drys med lidt salt og læg dem enkeltvis i en stanniolbradepande eller lignende. Stil den i ovnen ved siden af flæskestegen og steg til sværene er helt sprøde, og fedtet er smeltet af. Vend sværene et par gange under stegningen. Læg dem på køkkenrulle nogle minutter, når de er færdigstegte.

3. Steg stegen til centrumtemperaturen er 55 grader.
Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.

4. Kog kartoflerne og pil dem.

5. Tag stegen ud af ovnen og hæld skyen fra. Si skyen op i en gryde og skum fedtet fra. Der skal være 2-3 dl sky - spæd med vand hvis der mangler væske. Ryst melet ud i ca. ½ dl vand og rør det i skyen. Tilsæt balsamico. Kog saucen igennem ca. 5 minutter under omrøring. Smag til med salt, peber og evt. ribsgelé. Giv saucen lidt kulør.

6. Skær brødet i meget tynde skiver. Gnid skiverne med hvidløg. Læg brødet i ovnen og rist det sprødt. Tag brødet ud af ovnen. Skræl squashen med et julienne-rivejern eller en kartoffelskræller. Vend squashen i 2 tsk citronsaft, olie, salt og peber og lad det trække 15 minutter. Hæld væden fra squashen og vend rucolaen i. Drys med svær og brød og server straks.

6. Skær sværene af flæskestegen. Skær fedtet af mellem svær og kød og kasser fedtet. Skær kødet i tynde skiver og pynt med sværene.

Prøv også: Flæskesteg på grove grøntsager med kold estragondressing

Find flere opskrifter på VoresMad.dk

Læs mere om: