maquibær
Træning og kost

Superfood: Maquibær

14. september 2016
af Christina Bølling og Jo Brand
Foto: Martin Tanggaard
Selv om du sikkert har hørt, hvor sundt rødvin, blåbær og mørk chokolade er, vinder det lille chilenske maquibær stort over dem alle på sundhedsskalaen.

DERFOR SKAL DU SPISE MAQUIBÆR

De ligner blåbær lidt, de små maquibær, som er fundet i Chile og kendt for at have et højt indhold af naturlige antioxidanter. Dermed modvirker de ældning af kroppens celler. For sportsudøvere stimulerer de iltningen af musklerne og er antiinflammatoriske samt hjælper på ledsmerter og betændelse. De er også smertestillende. Deres virkning og smag minder om blåbærs. Maquibær indeholder en række vigtige vitaminer, f.eks.:
  • E-vitamin, som beskytter mod oxidativ stress.
  • C-vitamin, som styrker huden og immunforsvaret.
  • B-vitamin, især B₅, som afhjælper træthed og udmattelse og øger din mentale ydeevne og energien i dit stofskifte.
For kvinder er maquibær super antiageing. De fremmer detoxing og vægttab, og de virker antibakterielt og stimulerer immunforsvaret.Coesam Maquipulver har en sødlig smag med let bitterhed fra polyfenolerne. Pulveret er velegnet i smoothies og mysliprodukter. Coesam Maquipulver Økologisk, 100 g koster 150 kr. LÆS OGSÅ: Ligesom maquibær er super sunde er der også masser af grunde til at spise kakao - læs med her

Læs også