Martin Tanggaard
Kost & motion

Sund julemad: Waldorfsalat

Waldorfsalat er superlækker til juleanden eller flæskestegen – med en fin kombination af fedt, sødt, syrligt og sprødt er waldorfsalat det perfekte modspil til den fede julemad

"Rør blot ikke ved min gamle jul," lyder det i den velkendte julesang. Og sådan er det jo med juletraditioner. For nogle er waldorfsalat lige så uundværlig til julemiddagen juleaften, som de franske kartofler er det for andre, og anden er det for det fleste.

Og det er faktisk en rigtig god ide at sætte waldorfsalat på bordet, da waldorfsalat giver et rigtig godt både frisk og syrligt modspil til den ellers så fede julemad.

Opskrift på waldorfsalat

INGREDIENSER til waldorfsalat

1 bundt bladselleri
3 æbler
150 g vindruer
100 g valnøddekerner
saft af en citron
2 dl piskefløde
1 dl mayonnaise
salt & peber
 
LÆS OGSÅ: Få 5 trin til en sund jul
 

Sådan laver du waldorfsalat:

1. Skær frugt og grønt i små fine stykker (gem nogle druer til pynt), og overhæld med citronsaft. 
2. Pisk fløden stiv, og vend den med mayonnaise, salt, peber og valnødder (gem nogle til pynt). 
3. Vend det hele til en waldorfsalat sammen, og pynt med halve udstenede druer og valnødder.
 
Næringsindhold  pr. 100 G
● Protein: 1,9 g 
● Fedt: 17,1 g  
● Kulhydrat: 8,0 g 
● Kostfibre: 1,1 g 
Energiindhold: 788 KJ/188 kcal
 
Waldorfsalat er også rigtig lækkert tilbehør til andet en juleanden. Prøv fx at servere waldorfsalat til vildt kød, eller du kan servere waldorfsalat til grillmaden på terrassen om sommeren.