Annonce
madpakke sandwich
Kost & motion

Kræsne børn? Sådan laver du den bedste madpakke

Når vi nu SKAL stå og lave madpakke hver aften - så kan det jo lige så godt være en, de kære små faktisk har tænkt sig at spise. Derfor har vi samlet madredaktørens fem bedste råd til at lave hit-madpakker hver gang - plus en opskrift på en lækker sandwich med mortadella, tomat og mozzarella.

Kræsne børn? Sådan laver du den bedste madpakke

1. Hvad kan dit barn godt lide at få med på madpakken? Skriv forslagene ned, så de er nemmere at huske.
2. Pak maden ind i madpapir, så den holdes frisk, og undgå at lægge fugtige ting direkte op mod brødets skæreflader.
3. Lad familiens yngste selv være med til at lave madpakken. Så er der ingen uventede ting at rynke på næsen ad.
4. Hold det enkelt. Mange børn foretrækker madpakker, der virker overskuelige, og hvor maden er nem at spise med fingrene.
5. Læg en kærlig hilsen ned i madpakken, så der er noget ekstra at glæde sig til. Skriv f.eks. en lille besked på madpapiret, og læg en godbid ved i form af små grøntsagsspyd, en mini-salami eller lidt sødt.
 
Suveræn Sandwich Kalvemortadella fra 3-Stjernet er en klassisk italienskinspireret mortadella, som har en blød og afrundet smag af tomat og basilikum. Brug mortadellaen på både groft og lyst brød, f.eks. surdejsbrød.
 

OPSKRIFT: SANDWICH MED MORTADELLA, TOMAT OG MOZZARELLA

En lækker sandwich er en kærkommen variation til den sædvanlige rugbrødsmad. Med det gode pålæg fra 3-Stjernet tager det kun få minutter at lave en velsmurt madpakke, man aldrig vokser fra.

Antal personer: 1
1 lille flute eller sandwichbolle
2 tsk. grøn pesto
2 salatblade
1 tomat
frisk mozzarella, ca. 40 g
4-5 skiver 3-Stjernet Suveræn
Sandwich Kalvemortadella
lidt frisk basilikum
 
Flæk flute eller sandwichbolle, og smør brødet med pesto i et tyndt lag. Skyl og tør salatbladene. Skyl tomaten, og skær den i skiver. Skær mozzarella i skiver. Læg brødet sammen med salat, kalvemortadella, tomat, mozzarella og basilikumblade.

 

Læs mere om: