Kost & motion

Grønne bøffer med bønnefritter

Disse bøffer er helt uden kød. I stedet indeholder de masser af linser og grøntsager, men smagen er overraskende delikat og lækker. Opskriften fra ”Kolesterolkogebogen – Spis dig til blodsukker og kolesterol i balance” af Anette Harbech Olesen

Grønne bøffer med bønnefritter til 4 personer

INGREDIENSER
150 g De Puy-linser
2 gulerødder
2 rødløg
2 fed hvidløg
4 spsk. persille
2 spsk. blandede friske krydderurter, f.eks. oregano, basilikum, timian
2 tsk. misopasta
1 æg
lidt speltmel eller rismel
uraffineret salt og peber
jomfrukokosolie til stegning
 
BAGTE RØDBEDER
1 kg rødbeder, gerne bolsjerødbeder eller blandede farver og sorter
ekstrajomfruolivenolie
1 stort bundt blandede krydderurter, f.eks. persille, oregano, timian og salvie
uraffineret salt og peber
 
BØNNEFRITTER
400 g frosne grønne bønner
2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
uraffineret salt og peber
 

Opskrift - sådan laver du grønne bøffer med bønnefritter

 
1. Kog linserne i dobbelt mængde vand i 20 minutter. Skræl og riv gulerødderne, hak løg og hvidløg, og skyl og hak krydderurterne. Blend alle ingredienser sammen, anvend en kraftig blender eller en foodprocessor. Form 8 bøffer af farsen, og steg dem på panden i jomfrukokosolie i ca. 6 minutter på hver side.
 
2. Rødbeder: Rengør rødbederne. Skær dem i passende stykker, og bag dem i ovnen ved 180° i ca. 30 minutter. Lad dem køle lidt af, og vend dem i en blanding af olivenolie, krydderurter, salt og peber.
 
3. Bønnefritter: Vend bønnerne i olie, drys med salt og peber, og bag dem i ovnen ved 200° i 12-14 minutter, til de er sprøde. Servér dem til de bæredygtige sammen med en god salat.
 
4 principper, hvis du vil spise dig til et kolesterol i balance
– Hold blodsukker- og insulinniveauer stabile.
– Vær fedtbevidst.
– Spis masser af fibre fra grøntsager.
– Nedbring inflammation og oxidation i kroppen.
 
LÆS OGSÅ: Sund og farverig grøntsagstærte