Kost & motion

Derfor får du oppustet mave

En af de mest almindelige årsager til din oppustede ballonmave kan være den måde, du spiser din mad på

Bikinisæsonen nærmer sig, og de fleste kvinder drømmer om at kunne vise en flad og spændstig mave frem på stranden. Men er du én af de mange kvinder, der hver dag døjer med en udspilet og oppustet mave, skal du måske til at kigge dine vaner igennem. For det er ikke nødvendigvis kun for lidt træning og for meget sofa, der giver dig din oppustede mave.

Udover almindelige faktorer som stress, for lidt aktivitet og for mange sukkerfrie produkter, kan hovedårsagen til den udspilede mave nemlig være, at du sluger for meget luft, siger Brynjulf Barexstein, der er læge og medicinsk chef for nettjenesten lommelegen.no.

Men maven kan også blive FOR flad. Se de chokerende billeder af Hollywood-stjerner, der sulter sig selv her

- Den største årsag til luft og smerter i maven er, at man sluger for meget luft, når man spiser og drikker. Dette gælder specielt, hvis man spiser maden for hurtigt eller synker den med meget væske, siger han til norske kk.no.

Disse ting skal du passe på
Ud over at spise langsommere og undgå for meget væske samtidig, anbefaler lægen, at man tænker mere over, hvad man spiser. For det er ikke bare kendte syndere som kål og sukkerfrit tyggegummi, der kan få maven til at boble, men også madvarer, der indeholder mange fibre.

- Det gælder blandt andet frugt og grøntsager, hele korn og bælgfrugter - og kulsyreholdige drikkevarer som sodavand og øl. Jordskokker er også kendt for at danne luft i maven, siger Brynjulf Barexstein.

Du træner dine mavemuskler bedst, mens du står op. Få øvelser til en flad mave her

Det bedste er at forebygge
Men hvad gør man så, maven begynder at boble, og bukseknappen er svær at lukke? Ifølge Brynjulf Barexstein er det nemmeste at forebygge. Det betyder derfor, at man så vidt muligt skal undgå de fødevarer, han har nævnt. Men har du først fået en oppustet mave, er det bedste, du kan gøre, at bevæge dig for at få luften ud igen. For ud skal den.

Hvis du stadig oplever mavesmerter og oppustethed ud at kunne finde årsagen, anbefaler lægen, at man opsøger sin læge for at udelukke andre sygdomme.

Kilde: kk.no

 

Læs mere om: