blomkål
Træning og kost

Blomkål - derfor skal du spise det

19. september 2016
af Jo Brand
Foto: Columbus Leth
Du ved det sikkert allerede: Kål er sundt. Og blomkål er ingen undtagelse. Blomkål indeholder masser af fibre, der er med til at holde dit blodsukker stabilt, og stoffer, der kan modvirke en række sygdomme.

DERFOR SKAL DU SPISE BLOMKÅL

Blomkål hører (sammen med de forskellige andre kåltyper) hjemme blandt de korsblomstrede grøntsager, som alle sundhedseksperter er enige om er en god idé at spise meget af takket være grøntsagernes høje sundhedsmæssige værdi. Blomkål mætter takket være det høje indhold af kostfibre. Og da kålen samtidig indeholder få kalorier (24 pr. 100 gram), er den en oplagt ingrediens, hvis du gerne vil tabe dig eller bare holde vægten.
Også det høje fiberindhold i blomkål er godt for din fordøjelse. Fibrene er nemlig ”mad” til de gode tarmbakterier. Samtidig gør fibrene også, at de kulhydrater, du indtager, optages langsommere fra tarmen, hvilket sikrer et mere stabilt blodsukker og mindsker risikoen for type 2-diabetes. Blomkål indeholder svovlforbindelsen sulforafan, der har vist sig at have flere gavnlige effekter i kroppen. Bl.a. har det en positiv effekt på blodtrykket, ligesom det også har kræfthæmmende egenskaber. Derudover hæmmer det også bakterier, der giver dig madforgiftning. LÆS OGSÅ: Grov risotto med blomkål Stoffet allicin, som man især finder i hvidløg, findes også i blomkål, og det kan modvirke bl.a. de bakterier i maven, der kan gøre dig syg, ligesom det også kan hæmme f.eks. candida-svamp. Nogle lader være med at spise blomkål og andre former for kål, fordi de oplever, at det giver luft i maven, men det er som oftest et spørgsmål om tilvænning. Når først din tarmflora har vænnet sig til kålen, vil den producere mindre luft. Kilde: Sofia Sommer, ernæringsøkonom og forfatter til bl.a. bogen ”Sunde vaner, Smuk figur – 7 enkle trin til en krop, du elsker” LÆS OGSÅ: Derfor skal du spise ingefær hver dag
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også