PR
Kost & motion

Annonce: Sådan får du glade og arbejdssomme børn i køkkenet

Glad og arbejdssomme børn i køkkenet, tænker du? De to ord har du måske sjældent oplevet gå hånd i hånd. Børnene brokker sig nemlig hver eneste gang, de skal hjælpe til i køkkenet.

Det er der formentligt dog en ganske logisk forklaring på. Møbelhuset IKEA har nemlig samlet en gruppe børn for at finde ud af netop hvorfor, at dette forælder-barn forhold i køkkenet sjældent fungerer godt.

Det handler om hvilken tone, der bruges. Det handler også om, hvor meget ansvar børnene får i egne hænder. Ud fra samtalerne med børnene kunne IKEA nemlig hurtigt drage konklusionen, at det primært er den dominerende indstilling fra forældrenes side, der er årsag til børnenes manglende samarbejdsvillighed.

Det forholder sig nemlig sådan, at børn rent faktisk gerne vil deltage i de huslige opgaver og navnlig i køkkenet. Det skal bare være på nogle helt andre vilkår.

For at gribe det an ud fra en praktisk tilgang, har børnene lavet fem regler, der fra forældrenes side skal overholdes i køkkenet. 

 

De fem regler handler altså i overvejende grad om, at børn skal have lov til at løse opgaverne på den måde, de selv finder bedst. Børn mister nemlig motivationen med det samme, når der står en forælder og ånder dem i nakken hver tiende sekund.

Forældrene bør gøre en indsats for at implementere de fem regler i hverdagen. Ved at gøre det kan man nemlig se frem til glade børn, der udviser en langt større motivation og interesse og dermed flittighed i køkkenarbejdet.

Det er næsten et par ikke helt rene hænder værd. 

Læs mere om: