Foto: Shutterstock
Makeup & hudpleje

Sådan kommer du de små røde knopper på armene til livs

Du er ikke alene! Omkring halvdelen af alle danske kvinder kæmper dagligt med de små irriterende røde knopper, der hovedsageligt dukker op på overarme og lægge. Vi ser nærmere på, hvordan vi kan komme af med dem.

Det er jo ikke fordi det er den helt store katastrofe at have knopper på armene - men vi er egentlig helst fri! Og derfor har vi prøvet alt fra scrub til bodylotion og olier i forsøget på at få de små irriterende knopper til at gå i sig selv.

For de fleste af os virker midler som disse desværre bare ikke som håbet. Og det gør de ikke fordi, at knopperne i mange tilfælde faktisk er en hudtilstand ved navn Keratosis Pilaris, der starter i hårsækkene og bliver til små knopper pga. døde hudceller som tilstopper - vores knopper er altså en slags propper i hårsækkenes åbninger. 

Det kan du selv gøre

Der er heldigvis ting du selv kan gøre, for at komme knopperne til livs og mindske deres fremkomst: 

Carbamid

Brug en creme med carbamid når du skal fugte huden. Carbamid peeler det øverste af huden, og mindsker derved knoppernes synlighed og giver din hud en blød overflade. SkinOcare har lavet en god carbamid creme, som mindsker fremkomsten af knopperne. Køb den her.

Læs også: Q tester ansigtsmasker (og én af dem er et lille mirakel)

AHA frugtsyre

Du kan som supplement eller erstatning af carbamid cremen bruge en creme, en olie eller et serum med AHA frugtsyre i. AHA frugtsyren trænger ned i huden, og fjerner alle de døde hudceller, og gør huden klar til at der kommer nye. 

Du kan prøve Pudderdåserne.dk Musthaves AHA serum der eksfolierer huden i dyben. Læs mere her.

 

Ingen parfume!

En sidste vigtig ting at huske i kampen mod knopperne er, at din showergel og almindelige bodylotion gerne skal være fri for parfume. Parfumen tørrer huden ud, og tør hud er Keratosis Pilaris’ bedste ven. Skal du have en god parfume-fri shower gel har GreenPeople lavet en. Køb den lige her! Denne bodylotion fra Burt's Bees 0er parfume-fri, men holder stadig din hud fugtet og blød. Køb den lige her!

 

Læs mere om: