Feriedepression
Psykologi

Feriedepression: Bliver du trist i ferien?

Ferier er ikke altid lig med glæde og kvalitetstid. Faktisk taler fagfolk ligefrem om, at man kan have en decideret feriedepression. Bliv klogere på årsagerne her.

Feriedepression: Bliver du trist i stedet for glad i ferien?

Er du en af dem, der – hånden på hjertet – synes, det er anstrengende at tænke på, at det snart er påske og derfor måske tid til en tur til forældrene og påskefrokost i familiens skød? I USA taler psykologerne ligefrem om feriedepression, når helligdagene nærmer sig, skriver New York Times. Forklaringen på feriedepression er:

 

 

1. Dårlige minder. Hvis jeres sidste ferier er gået op i skænderier, eller sågar hvis dine forældre skændtes meget, når I skulle pakke, vækkes den slags minder ubevidst. Du kan blive stresset uden at vide hvorfor. Hvis du har oplevet noget trist på en ferie tidligere, vil det også vende tilbage og farve dine lyserøde forventninger grå.

 

LÆS OGSÅ: Kend forskel: Er du deprimeret eller bare trist?

 

2. Giftige familierelationer. Det kan være meget sårende at være tæt på familiemedlemmer, hvis du ikke føler dig forstået og respekteret.

3. Ændringer. Måske er alting ikke, som det plejer, måske er der kommet sygdom, skilsmisse eller adskillelse ind i billedet.

 

LÆS OGSÅ: Sådan slipper du ud af rollen som familiens sorte får

 

4. Intet nyt. Det kan også være udsigten til, at intet forandrer sig nogensinde, der udløser det dårlige humør.

Hvad gør man ved det? Laver om på traditionerne, lyder rådet. Bed familien komme til jer i stedet for, eller book et skønt hotelværelse, lav den traditionelle frokost om til middag eller brunch.  

 

Læs mere om: