Rødspætte_med sprøde kartofler og squash på hvid tallerken
Mad

Rødspættefilet i folie med sprøde kartofler og squash

22. marts 2022
af: Pia Andreassen
Foto: Marin Tanggaard
Aftenmenuen står på rødspættefilet med lækre, sprøde kartofler og squash. Fisk er både er sundt og smager vidunderligt! Du kan eventuelt erstatte rødspætte med en anden af sæsonens fisk.
2 personer
Tid i alt 50 min

Ingredienser

  • ½ kg kartofler
  • 1 lille grøn squash
  • 1 lille rødløg
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • ½-1 tsk. timian
  • 4-6 rødspættefileter
  • Salt og peber
  • 4 stykker alufolie
  • 2-4 spsk. grøn pesto
  • 1-2 tomater
  • Basilikumblade til pynt

Fremgangsmåde

Fisk og grønt kan tilberedes i ovnen ved 225° eller på havegrillen, så tænd ovnen eller op i grillen først.

Skrub kartoflerne og skær dem i kvarte. Skær squashen i skiver og løget i både. Vend grøntsagerne med olie og timian. Læg dem i en alubakke og grill dem på grillen, til alt er mørt, 20-25 min., eller steg dem i ovnen i 25-30 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Dup fiskefileterne tørre, rul dem sammen fra halen mod hovedet og placér dem på et stykke smurt alufolie. Krydr med salt og peber. Fordel pesto og tomat i tern ovenpå. Luk alufolien sammen til en lille pakke med folden øverst. Grill dem 4-5 min., eller giv dem 12-15 min. i ovnen. Fisken er færdig, når den er fast og saften klar.Erstat evt. 
rødspætte med en 
anden af sæsonens fisk.

Læs også