Chili sin carne
Mad

Chili sin carne

5. april 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Chili sin carne er en favorit i hverdagskøkkenet! Et nip mørk chokolade samler smagene i retten og giver blot en diskret sødme. Her får du opskriften på chili sin carne.
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. kanel
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • ½ l grøntsagsbouillon

QUINOA-FYLD

  • 2 dl quinoa
  • 1 dl chiafrø
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 2 dåser kidneybønner

TIL SERVERING

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 pose nachos
  • 1 bundt koriander

Sådan laver du chili sin carne

  1. Pil og hak løget.
  2. Pil og pres hvidløg.
  3. Rens chilien, og hak den fint.
  4. Svits løg, hvidløg og chili i olie i en stor gryde.
  5. Skræl gulerødder, og rens peberfrugter. Skær begge dele i små tern, og tilsæt dem sammen med koriander, spidskommen, paprika, kanel, salt og peber. Lad det hele svitse et par minutter.
  6. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden, og bring det i kog.
  7. Quinoa-fyld: Skyl quinoa i koldt vand i en sigte, og hæld i gryden med chili sin carne.
  8. Tilsæt chiafrø. Lad retten simre i 20 minutter.
  9. Tilsæt chokolade, rødvinseddike og afdryppede kidneybønner.
  10. Lad retten simre, til chokoladen smelter. Smag til.
  11. Servering: Anret cremefraiche, nachos og frisk koriander i små skåle, og servér som tilbehør til chili sin carne.

TIP: Chili sin carne er den vegetariske version af chili con carne. Du kan tilføje lige de grøntsager, du bedst kan lide.

Læs også