Æblekage i glas
Brød og bagværk

Æblekage i glas

21. september 2015
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Få ny inspiration til din æblekage her

Opskriften er til 4 PERS.

TID: 40 MIN. + KØLETID: 30 MIN.

Ingredienser:

8 æbler

½ dl vand

1 vaniljestang

75 g sukker

3 spsk citronsaft

2½ dl piskefløde

12 mandelkager/makroner

4 spsk syltetøj, evt. brombær

Fremgangsmåde:

Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i terninger.

Kom æblerne i en gryde med vandet, flækket vaniljestang, sukker og citronsaft.

Kog op og lad det simre i 15-20 min., til det er en ensartet mos.

Afkøl æble-grøden og fjern vaniljestangen.

Pisk fløden stiv.

Knus halvdelen af mandelkager-ne eller makronerne og fordel dem i 4 glas. Anret æblekagerne i glassene med skiftevis mos, skum og syltetøj.

Drys med knuste mandelkager på toppen.

Læs også