https://imgix.femina.dk/media/1598f4e48cbd4f678decd9e6b4ffd41a.jpg
Mad

Italiensk panforte med chokolade

15. december 2009
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Ægte italiensk konfektkage

100 g cashewnødder
100 g mandler
100 g pekannødder
100 g pistacienødder
300 g tørrede frugter: en blanding af dadler, rosiner, sultanas og figner
100 g flormelis
100 g mild honning
100 g mørk chokolade
½ tsk revet muskatnød
1 spsk mel
½ tsk kanel

Hak alle nødderne groft og læg dem i en skål sammen med frugten. Dadler og figner skal skæres i mindre stykker.

Smelt flormelis, honning og chokolade forsigtigt sammen. Bland frugt og nødder i, sammen med krydderier og mel.

Det er nemmest at ælte det sammen med hænderne.

Pres massen i en smurt springform og bag ved 150 ­grader i ca. 30 min.

Afkøl og drys med sigtet flormelis.

PRØV OGSÅ:

Sønderjyske rugbrødslagkager

Ingefærkage

Aberdeen Biscuits

Sticky date cake

Cupcakes

Læs også