Børnemad

Mandelkage med rabarberskum og jordbær

Bogen Kagetid af Camilla Zarah Lawes er fyldt med skønne opskrifter på de lækreste kager. Her får du en drøm af en mandelkage med jordbær og flødeskum med rabarber

12-16 personer

Mandelkage
4½ pasteuriserede æggehvider
200 g sukker
200 g mandler med skal, blendet groft

Rabarberskum
300 g rabarber
160 g rørsukker
1 spsk. kartoffelmel
Korn fra 1 god vaniljestang
½ l piskefløde, pisket til skum

Pynt
500 g jordbær
100 g mørk chokolade, hakket

Du skal også bruge
En rund bageform på 24 cm i diameter

Drømmekage er en ægte klassiker. Prøv Rosa fra Rouladegades udgave, der er pyntet som en dørmåtte

Sådan laver du mandelkagen
Tænd ovnen på 175 grader. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler i æggehviderne. Fordel massen i en form, som du har foret med bagepapir. Bag bunden i ovnen i 25-30 minutter, og lad mandelkagen køle helt af.

Sådan laver du rabarberskummet
Skær rabarberne i 2 cm store stykker, og fordel dem i et ovnfast fad, der er foret med bagepapir. Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn, læg vaniljebælgen ved (den giver meget smag), og bag rabarberne i ovnen i 30 minutter. Lad dem køle helt af, fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
Vend rabarbermassen i flødeskummet, og fordel rabarberskummet over mandelkagen. Pynt med jordbær og hakket chokolade.

Tip! Du kan bage bunden og rabarberne aftenen før, du skal servere kagen, så du bare mangler at piske flødeskummet og samle kagen.

Kager - kagedrømme - kagetid - opskrifter på kager - kage - opskrift Opskriften stammer fra bogen Kagetid af Camilla Zarah Lawes. Har du mod på at lave flere lækre kager med skønne bær, syndige chokoladekager eller klassiske mormorkager, kan bogen købes her


Endnu en opskrift fra Kagetid: Små brombærdrømme med abrikosskum

Læs mere om: