Samosa med sprød salat
Mad

Samosa med sprød salat

4. juni 2021
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Lækre samosa er mad for alle. Det er let at lave, og det mætter — perfekt til både hverdagsmad og fest. Få opskriften her!
2 personer

Samosa

  • 250 g kogte kartofler
  • 1 lille løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 2 dl ærter, evt. fra frost
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. karry
  • 4 plader fillodej
  • 50 g smeltet smør

Endvidere:

  • 1 håndfuld mynte
  • 1 grøn chili, hakket, med eller uden kerner
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • Agurk i både
  • Citronsaft
  • Olivenolie
  • Salt

Tilbehør:

  • Yoghurt

Samosa er en lækker ret fra østen, som de fleste vil kunne lide. Server dem gerne lige efter du har lavet dem!

Sådan laver du samosa

  1. Mos kartoflerne groft med en gaffel, og rist kartofler, løg, hvidløg og ærter i smør og olie på en varm pande. Krydr med spidskommen og karry, og smag kartoffelfyldet til med salt.
  2. Pensl fillodejen med smør. Fordel fyldet på dejen, nederst lidt til højre. Fold dejen om fyldet til trekanter så det bliver til en samosa. Pensl igen med smør, og bag dine samosa i en 200° varm ovn i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde - hold godt øje med dem.
  3. Vend mynte, chili, løg og agurk med citronsaft og olivenolie. Smag salaten til med salt.
  4. Servér samosa med salat og yoghurt.

Læs også