Laksetærte med broccoli
Aftensmad

Laksetærte med broccoli

26. september 2011Opdateret 15. april
af Louisa Lorang
Ugens torsdagsopskrift er laksetærte med broccoli. Få opskriften her

Ingredienser

  • 100 g rugmel
  • 100 g fint hvedemel
  • 1-2 tsk. salt
  • 125 g koldt smør
  • lidt koldt vand
  • smør til formen

Endvidere

  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 stort løg i både
  • lidt olie til stegning
  • 2 æg
  • 2 dl drænet yoghurt 10 %
  • ½ dl mælk
  • 50 g revet parmesan
  • salt og peber
  • 400 g broccoli i mindre buketter
  • 250 g laks uden skind og ben

Tilbehør

  • 100 g blandet salat
  • olie og eddike

Fremgangsmåde

  1. Bland rug- og hvedemel sammen med salt. Skær smørret i terninger, og kom det i melet. Smuldr det hele sammen, og saml massen med lidt koldt vand, 1-2 spsk. Tryk dejen, til din laksetærte, ud i en ca. 28 cm stor smurt tærteform, og prik den med en gaffel. Forbag bunden til laksetærten i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 190°.
  2. Sautér imens hvidløg og løg i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.
  3. Pisk æg, yoghurt og mælk sammen. Kom parmesanen i, og krydr med salt og peber.
  4. Skær laksen i 8 stykker, og fordel løg, broccolibuketter og laks på tærtebunden; hæld æggemassen over
  5. Bag laksetærten i den 190° varme ovn i ca. 30 minutter, eller til den er gylden og gennembagt. Servér straks din laksetærte med salat til.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også