https://imgix.femina.dk/media/18ff0eebd46c4cdf833fc39a03f023a3.jpg
Mad

Vildsvin med rosmarin

22. oktober 2008
af Camilla Zarah Lawes
Foto Columbus Leth
Vildsvin med rosmarin og kartoffel-pære-fad

VILDSVIN MED ROSMARIN OG KARTOFFEL-PÆRE-FAD
1 stor vildsvinemørbrad eller en almindelig svinemørbrad
2 stilke rosmarin, plukket i nåle
25 g smør
2 spsk. madolie
SAUCE:
1 stort finthakket skalotteløg
3 dl rødvin
1½ dl hønsefond
2 spsk. hakket rosmarin
salt og friskkværnet peber
150 g koldt smør
KARTOFFEL-PÆRE-FAD:
4 bagekartofler, vaskede
2 spsk. olivenolie
2 stilke rosmarin
havsalt og friskkværnet peber
3 pærer, skåret i mindre
stykker
Skær kartoflerne i små terninger på 1 cm, og rist dem i et smurt ovnfast fad med lidt salt, peber og rosmarin ved 180° i 20 minutter. Tag fadet ud, vend pærestykkerne i, og bag retten færdig i 10 minutter.
Varm en pande op med smør og olie, til det er flot gyldent. Brun mørbraden på alle sider, og tilsæt rosmarin, salt og peber. Tag kødet af panden, og steg det færdigt i en 180° varm ovn i ca. 6-8 minutter. Rist skalotteløget på panden, og hæld rødvin på sammen med hønsefond. Tilsæt rosmarin, salt og peber, lad det koge lidt, og jævn saucen med koldt smør. Anret kødet i skiver over kartoflerne, og dryp lidt af den gode skysauce over. Krydr med salt, peber og frisk rosmarin.


Læs også